Ülésezett a Sporttanács

Lendületet adnak Győr sportjának

Fotó: O. Jakócs Péter
Kárpát Zsolt
2021.10.12. 16:45

Júniusi megalakulása óta első, rendes ülését tartotta a győri Sporttanács kedden. Ahogy arról korábban Híradónk már beszámolt, a polgármester kezdeményezésére alakult meg a 8 tagú testület, ami csupa tapasztalt szakemberből áll. Dr. Dézsi Csaba András korábban azt mondta, szükség van egy olyan tanácsadó testületre, ami újabb lendületet tud adni Győr sportjának. A Sporttanácsban a különböző sportágak képviselői mondhatják el gondjaikat, illetve oszthatják meg észrevételeiket, ezzel segítve a sportélet fejlődését.

Tapasztalt és rutinos klubvezetőkkel, sportszakemberekkel, iskolaigazgatókkal telt meg a Bisinger Terem, a Győri Városházán. A sporttanács kedd délutáni megbeszélésén több témakört is megtárgyaltak.

Vanyus Attila, Ábrahám Csaba, Kovács János és Csengeri Mária, csak néhány elismert név a sporttanács tagjai közül.

Radnóti Ákos, sportért is felelős alpolgármester a Győr Plusznak a következőket nyilatkozta:

A város sportkoncepcióját tárgyaljuk meg, illetve az olimpiai ösztöndíjakkal kapcsolatban is vannak nyitott kérdések. Bár az olimpia befejeződött, Győrben szeretnénk fenntartani ezt a fajta támogatást. A jövő évi sportrendezvényeket is átbeszéljük. Szerencsére sokféle sportág eseményeit szeretnék városunkba hozni és megtartani, és ezek lebonyolításához is rendszert kell kialakítani. A másik lényeges elem, hogy a sportolók körét is bővítenénk, a profi sport mellett erősítenénk a tömegsportot.”

További részletek a Győr+ Televízió tudósításában:

Fotógaléria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri önkormányzat | #sport |