Labdarúgás

Négy újoncot avat a magyar válogatott

Fotó: Paksi FC Facebook
Győr+
2022.03.14. 11:55

Marco Rossi meghívta a magyar labdarúgó-válogatott Szerbia és Észak-Írország elleni keretébe az NB I góllövőlistájának éllovasát, a paksi Ádám Martint, illetve Callum Stylest is.

Frissítés: MTI

Ádám Martin, Baráth Péter és Callum Styles mellett még egy újonc, Szappanos Péter is szerepel a magyar labdarúgó-válogatott hétfőn kihirdetett keretében.

Marco Rossi szövetségi kapitány sajtótájékoztató keretében hozta nyilvánosságra a 24 behívott játékos névsorát, de a magyar szövetség (MLSZ) azt már a közösségi oldalán korábban bejelentette, hogy az NB I góllövőlistájának éllovasa, a paksi Ádám Martin, a Debrecen húszéves védekező középpályása, Baráth Péter, valamint az angol másodosztályú Barnsleyban szereplő, magyar felmenőkkel rendelkező Callum Styles is meghívót kapott az olasz szakvezetőtől. Rajtuk kívül még egy újonc szerepel a keretben: a kapus Szappanos Péter.

 “Kleinheisler László személyes okok miatt nem állhat most a nemzeti együttes rendelkezésére, ezért is kapott meghívót Baráth, akit tavaly óta figyelünk. Rendszeresen játszik a Debrecenben, amelyben csapata egyik legjobbja” – kezdte az újoncok beválogatásának indoklását Rossi az MTI érdeklődésére. “Ádám Martin 24 forduló alatt 23 gólt szerzett, nem tudom, ilyenre mikor volt legutóbb példa a magyar bajnokságban, de az én időszakomban biztosan nem”.

Az 57 éves tréner kifejtette, a Paksi FC támadója az, aki stílusában és adottságaiban leginkább hasonlít a magyar válogatott csapatkapitányának, Szalai Ádámnak a játékára, ezért abban bízik, hogy képességeit a válogatottban is úgy tudja majd kamatoztatni, mint a klubcsapatában. A ballábas és több poszton bevethető, a pontrúgásoknál kifejezetten veszélyes Callum Styles kapcsán arról beszélt, köszönettel tartozik az MLSZ-nek, hogy a futballista immár hivatalosan is bevethetővé vált a válogatottban.

Korábban írtuk:

A 27 esztendős csatár beválogatását az MLSZ a hivatalos Twitter-oldalán árulta el. Ádám Martin korábban nem szerepelt a magyar nemzeti tizenegyben, így debütálhat, amennyiben Marco Rossi akár a szerbek, akár az északírek ellen pályára küldi.

Ádám Martin mellett Baráth Péter (DVSC) is meghívót kapott. A szövetség tájékoztatása szerint a harmadik újonc egy fiatal idegenlégiós lesz – az MLSZ videóban árulta el az illető nevét, a Barnsley tehetséges játékosáról, a 21 éves Callum Stylesról van szó.

Marco Rossi a teljes keretet 13 órakor hirdeti ki – a sajtóeseményt az M4 Sport élőben közvetíti.

Forrás: m4sport.hu / MTI

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |