Leclerc nyerte az Ausztrál futamot

Fotó: MTI/EPA
Győr+
2020.04.06. 07:45

Az aktív versenyzők közül Charles Leclerc (Ferrari), Alexander Albon (Red Bull), Lando Norris (McLaren), George Russell és Nicholas Latifi (Williams) is rajthoz állt a vasárnap rendezett második Forma-1-es E-Sport futamon.

A koronavírus járvány a száguldó cirkuszt sem kíméli, folyamatosan mondják le a futamokat. A pilótáknak, versenycsapatoknak és a szurkolóknak is nehéz időszak ez, de a fejlett technikának köszönhetően több sportágban is virágkorát éli az Esport.

A pole pozicízóból induló Charles Leclerc magabiztos vezetéssel végig megőrizte az első helyet, így behúzta a 29 körös versenyt. Mögötte már nagyobb dulakodás tört ki: egy ideig a mezőnyhöz szintén most csatlakozó George Russell volt a második, de hibázott az afjú brit, majd Lundgaard és Arthur Leclerc csatájának szintén az lett az eredménye, hogy a másik ferraris hátraesett. Történt több hiba és ütközés is, de mivel ki volt kapcsolva a törésszimuláció, mindenki folytathatta ennek ellenére is a versenyt, amelyen hátrébb többek között Jenson Button és Alexander Albon csatája szolgáltatta a show-t.

A dobogót végül Charles Leclerc mögött Lundgaard és Russell tette teljessé, megelőzve a visszazárkózó Arthur Leclerc-t és az Alfa Romeo versenyzőjét, Antonio Giovinazzit.

Leclerc a győzelem után elmondta, nagyon élvezte a futamot, és végig izgatott volt, valamint rettentően kellett koncentrálnia, így az izzadás sem maradt el.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a Ferrari következő felállása 2 hét múlva, de Charles úgy fogalmazott, nagyon nyitott a lehetőségre. Papíron Kína következne, amit szintén el kellett halasztani a koronavírus miatt. 

Kapcsolódó témák: #esport | #forma1 |