Látványos ketrecharc-show az Audi Arénában

Fodor László Fotó: O. Jakócs Péter
2024.03.04. 15:12

Nagyszabású nemzetközi küzdősport-gálát rendez március 30-án Győrben az Őrvidék Kulturális és Sport Egyesület az osztrák Vendetta Fight Nights-cal karöltve. A jótékonysági eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, tizenkét országból érkeznek nagynevű MMA és K1 harcosok az Audi Arénába, ahol egy győri sportoló is az oktogonba lép.

Győr még nem rendezett ilyen kimagasló nívójú küzdősport-gálát – mondta Farkas Csaba főszervező, az Őrvidék Kulturális és Sport Egyesület nevében. A mérkőzések magas színvonala garantált, tizenkét ország legjobb MMA és K1 harcosa érkezik Győrbe. A március 30-i rendezvény egy öt állomásból álló ketrecharc-show első felvonása lesz.

Bülent Saglam, a Vendetta Fights tulajdonosa kiemelte, a magyar versenyzőknek viszonylag kevés lehetőségük van megmutatni magukat nemzetközi mezőnyben, így a mostani megmérettetés remek kiugrási lehetőséget teremt a harcosoknak. Az osztrák szervezet egyébként 15 éve rendez küzdősport gálákat, Győrben is látványos show-val várják a szimpatizánsokat, három kamionnyi fény- és hangtechnikával készülnek, hogy a körítés is az esemény rangjához méltó legyen. Az eseményre a kevert harcművészetek amerikai csúcsligájában, a UFC-ben még veretlen csillag, Khamzat Chimaev is ellátogat.

A küzdelmek során egy győri versenyzővel találkozhat a közönség, a könnyűsúlyú MMA-s, Orosz Dániel egy azeri versenyző ellen lép az oktogonba. A ketrecharc-gálára már most hatalmas az érdeklődés, vélhetően telt ház fogadja majd a sportolókat. Az esemény bevételének egy részét jótékony célra, a Győri Szekerek kerekesszékes kézilabdacsapatának ajánlják fel a szervezők.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid