Hirdetés
Európa-liga

Közel öt hónap után visszatér a nemzetközi klubfutball

Illusztráció: Pixabay
MTI
2020.08.04. 10:20

Közel öt hónap után folytatódik a labdarúgó Európa-liga, amelyben szerdán négy nyolcaddöntős párban derül fény a továbbjutó kilétére.

Hirdetés

A nyolcaddöntő párharcai közül hatban meg tudták rendezni az első mérkőzéseket még március 12-én, az Internazionale-Getafe, valamint a Sevilla-Roma összecsapásokat azonban már nem sikerült lebonyolítani.
A módosított versenykiírás szerint a két spanyol-olasz párosításban egyetlen, semleges helyszínen lejátszott mérkőzés dönt a továbbjutásról, a többi esetben az első mérkőzéseken idegenben szereplő együttesek fogadják riválisaikat.

Az Inter, a Getafe, a Sevilla és a Roma csapata emiatt már most elutazik a négy németországi helyszín valamelyikére, míg a továbbjutók a szerdai és csütörtöki mérkőzéseiket követően teszik át székhelyüket Kölnbe, Düsseldorfba, Gerlsenkirchenbe, illetve Duisburgba, ahol nézők nélkül csapnak majd össze egymással. Ez utóbbi feltétel alól a török Basaksehirt fogadó dán FC Köbenhavn szeretett volna felmentést kapni, az európai szövetség (UEFA) azonban minden visszavágóra zárt kapus mérkőzéseket írt elő a koronavírus-járvány miatt.

Hirdetés

A sorozatban állva maradt együttesek közül kilencen is a négy legerősebb bajnokságból érkeznek, közülük a Wolverhampton, a Getafe és az Eintracht Frankfurt számára is a következő szezon európai kupaszereplése is a tét: a sorozat győztese a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet a 2020/2021-es idényben.

Nagy meglepetés lenne ugyanakkor, ha a végelszámolásnál nem a Manchester United, az Inter, a Roma vagy a Sevilla lenne ott, ugyanis mind a négy együttes hosszú veretlenségi szériával a háta mögött vág neki a végjátéknak. Az angol bajnokságban bronzérmesként zárt MU 21 mérkőzéses óta nem talált legyőzőre, az ugyancsak biztos BL-induló Inter legutóbbi nyolc mérkőzéséből három döntetlen mellett ötször nyert és az elmúlt kilenc év legjobb eredményét elérve másodikként végzett a Serie A-ban.

A Roma – mely bajnoki ötödikként az El-ben szerzett indulási jogot – utolsó nyolc bajnokiján hétszer győzve maradt veretlen, míg a BL-résztvevő Sevilla 17 mérkőzéses vereség nélküli szériát épített, az újraindulás óta 11 találkozón hat győzelem és öt döntetlen a mérlege.

Meglepetést leginkább a Premier League-ben sokáig jól álló Wolverhampton, vagy a Bundesligában ötödikként zárt Leverkusen okozhat, míg a kisebb csapatoknak az adhat bizakodásra okot, hogy a negyeddöntőtől kezdődően minden párharcban egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

A sorozat negyeddöntőit jövő hétfőn és kedden tartják, az elődöntőkre augusztus 16-17-én kerül sor, míg a finálét augusztus 21-én rendezik Kölnben.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #labdarúgás |
likeold
a fb oldalunkat