Labdarúgás

Kovács Kálmán: A legfontosabb, hogy Rossi felkészítse a csapatot a tétmeccsekre

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Pécskai István
2022.03.29. 17:00

A magyar labdarúgó-válogatott Belfastban, Észak-Írország ellen játszik felkészülési mérkőzést ma este 20.45-kor. Kovács Kálmán 56-szoros korábbi válogatott játékos jó szívvel emlékszik vissza a két csapat 1989-es világbajnoki selejtezőjére. Akkor 2-1-re győztek a mieink, Kovács szerezte a mérkőzés első gólját.

,,Hasonlóak voltak az esélyek mint most. Az persze nagy különbség, hogy akkor tétmeccset játszottunk, ezúttal pedig felkészülési találkozóra kerül sor. Természetesen jó szívvel emlékszem vissza minden olyan válogatott meccsre, amelyiken gólt szereztem. Egy labdarúgó számára a legnagyobb megtiszteltetés, amikor a hazáját képviselheti a nemzetközi porondon – mesélte a Győr+ Médiának Kovács Kálmán, aki összesen 19 alkalommal volt eredményes címeres mezben.

Az egykori focista hasonló forgatókönyvvel, 2-1-es magyar sikerrel most is kiegyezne.

,,Természetesen bízom benne, hogy a magyar válogatott legyőzi az északír csapatot. Úgy vélem, lesz három-négy helyzetünk, ezeket ki kell használni. Persze barátságos találkozóról van szó, így az eredmény másodlagos. A legfontosabb, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány felkészítse csapatát a közelgő tétmeccsekre. A Nemzetek Ligájában a tisztes helytállás mellett aligha lehetnek vérmes reményeink, hiszen Olaszország, Németország és Anglia lesz az ellenfél. Sokkal fontosabb, hogy a következő Eb-selejtezősorozatban jól szerepeljen a válogatott – tette hozzá Kovács Kálmán.

Kovács Kálmán tagja volt az 1986-os világbajnokságon szerepelt magyar válogatottnak. Mindezidáig ez a legutóbbi vb-részvétele a nemzeti csapatnak. Érdekesség, hogy Kanada, amely szintén 1986 óta nem szerepelhetett a tornán, s amelyet a mieink 2-0-ra vertek az eseményen, kijutott az idei katari vb-re.

,,Mint minden magyar szurkoló, én is nagyon szeretném a válogatottat újra világbajnokságon látni. Hogy ez mennyire reális célkitűzés, az persze más kérdés. Már ahhoz is nagyon nagy bravúr kellene, hogy a pótselejtezős helyet elérje a csapat – fogalmazott a szakember.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |