Korábban kezdődött az idei kajakszezon

Szigeti Sándor Fotó: Kajak-Kenu Győr
2024.02.23. 16:53

Idén korábban kezdődött meg a tavaszi szezon a győri kajak-kenusok számára, akik kihasználva a jó időt már vízre tették hajóikat.

Nem csalás és nem ámítás, február utolsó előtti hetére napközben már kellemes 13-16 fokot jósolnak a meteorológusok, ami a vízpartra csábította a sportolókat:

„Hagyományosan március elején, március közepén rajtol el a tavaszi szezon, idén azonban az enyhe időjárás egy kicsit átírta a naptárt. A legkisebbek kivételével a sportolóink már vízre szálltak, az élversenyzőink pedig már úton vannak a külföldi melegvízi edzőtáborokba, vagy már kint készülnek” – mondta el kérdésünkre a Graboplast Győri VSE kajak-kenu szakosztályának vezetője.

„Nem jellemző, hogy februárban tartósan plusz tíz fok feletti időjárás legyen napközben, ezért a versenyzők örömmel használják ki a mostani lehetőséget, hiszen a szokásosnál korábban tudnak vízre szállni hazai környezetben is” – tette hozzá Weisz Róbert.

A győri ifjúsági és felnőtt kajak-kenusokra sűrű év vár, hiszen május elejétől kezdődnek a hazai válogató versenyek, ugyanebben a hónapban Győrben kajakmaraton magyar bajnokságot, Szegeden pedig pótkvalifikációs világkupát rendeznek.

Az idei esztendő legfontosabb eseménye természetesen a 2024-es párizsi nyári olimpia lesz. Weisz Róbert elmondta: nincsenek névre szóló olimpiai kvóták, minden magyar esélyesek meg kell harcolnia a párizsi részvételért a tavaszi válogató versenyeken.

Az olimpiai címvédő Kopasz Bálint jelenleg Törökországban készül, a kenu egyesek mezőnyében az olimpiai kvótáért bejelentkező Takács Kincső pedig Portugáliában. Erdőssy Csaba és az Kolozsvári Brúnó Sevillában edzőtáborozik.

Kapcsolódó témák: #2024 | #Graboplast Győri VSE | #Győr | #kajak-kenu | #sport |