Kopasz Bálint ötszáz méteren áll rajthoz

Szigeti Sándor Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
2023.06.14. 11:15

A Graboplast Győri VSE olimpiai- és világbajnoki címvédő kajakosa fő száma helyett ezúttal ötszáz méter párosban áll rajthoz Szegeden.

Amint arról beszámoltunk, az idei éve eddig nem teljesen úgy alakult Bálintnak, ahogy tervezte. A KSI kajakosa, Varga Ádám mindkét idei világkupán legyőzte a királyktategóriaként is emlegetett férfi egyes ezer méteren. Varga győzelmével egyúttal „el is vitte” az idei évre a magyar válogatottban ezt a számot. Bálint néhány napra rá őszintén mesélt a Győr+ Médiának arról, hogyan élte meg ezt az időszakot, cikkünket itt olvashatják:

A szövetség ugyanakkor egyből jelezte, hogy ha ezer méteren nem is, de egy másik – ugyancsak olimpiai számban – ötszázon számítanak rá. Ennek jegyében a holnap kezdődő szegedi válogatón 500 méteren száll hajóba Bálint, méghozzá párosban, az ifjúsági világbajnok Hidvégi Hunorral. A táv legnagyobb esélyese a Vajda Bence – Szántói Szabó Tamás duó, de szintén erős a Fodor Bence – Balogh Gergely kettős is. Izgalmas csata várható tehát, hiszen éles helyzetben derül ki, hogy az újonnan összeállt Kopasz-Hidvégi kettős mire képes, és harcban lesz-e az olimpiai kvótáért.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu | #sport |