Kopasz Bálint második érmét szerezte a duisburgi világbajnokságon

Szigeti Sándor Fotó: MTI/Kovács Tamás
2023.08.27. 12:01

Az egyesben aratott világbajnoki győzelme után a kettesek 500 méteres mezőnyében ezüstérmes lett Kopasz Bálint a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

A Graboplast Győri VSE klasszisa Nádas Bencével egy hajóban végzett második helyen a portugál duó mögött a kajak kettesek 500 méteres távján, rendkívül szoros mezőnyben, hatalmas küzdelemben.

Egy rossz rajt után a mieink hamar visszakapaszkodtak az élmezőnybe, ahol szokásukhoz híven, féltávnál megindították a hajót, tovább gyorsítottak a tempójukon. Volt azonban tartaléka a portugáloknak is, akik meg tudták tartani a vezető pozíciójukat, és orrhosszal győztek.

A Nádas-Kopasz kettős ezzel az eredménnyel a magyar válogatott hatodik férfi kvótáját szerezte meg a párizsi olimpiára!

Kopasz Bálint: „Csuta-maxot mentünk! Kiváló futam volt, fantasztikus, hogy háromhetes felkészüléssel eljutottuk idáig, nagyon örülök ennek az eredmények. A futam hajrájára volt egy pici bizonytalanság, már savasodtunk és alaposan el is fáradtunk, de nagyon boldogok vagyunk!”

Nádas Bence: „A legjobb pályánk ez a döntő volt ezen a világbajnokságon, ha nem billenünk meg a végén, talán még a portugálokat is utolérjük. De ezzel az eredménnyel is rendkívül elégedett vagyok, éreztük a csapattársak támogatását is, ők is ott ültek ebben az ezüstérmes hajóban.”

Korábban a témában: