Kopasz Bálint: „Gőzerővel készülök Poznańra!”

Szigeti Sándor Fotó: Kopasz Bálint
2023.05.15. 18:48

Legnagyobb riválisaival egy döntőben, ezúttal a harmadik helyen zárt az olimpiai- világ- és Európa-bajnoki címvédő Kopasz Bálint a hétvégi szegedi világkupán. A Graboplast Győri VSE klasszisát kértük értékelésre.

Úgy alakult a döntő, ahogy tervezted?
– Előzetesen is a dobogó valamelyik fokát tűztem ki magam elé célul, de a legrosszabb, vagyis a kilences pályáról indultam, ami végig nagyon komoly hátrányt jelentett. Elégedett vagyok, hogy ilyen körülmények között is helytálltam, és az első háromban végeztem. Azt azért érdemes lehet megfontolni, hogy a középdöntőkben ne tartalékoljak annyit, hiszen a középdöntős második helynek köszönhettem most a rosszabb pályabesorolást a fináléban.

– Érdekes volt látni ezt a befutót: Varga Ádám, a portugál Fernando Pimenta majd Kopasz Bálint. A tokiói olimpián is ti hárman osztoztatok az érmeken, csak más leosztásban.
– Valóban különleges, hogy két év elteltével újra mi hárman csatáztunk a dobogós helyezésekért. A német Jacob Schopf kivételével – aki Tokióban a negyedik helyen zárt és ezúttal sérülés miatt nem jött el – itt volt a férfi ezer egyes minden élversenyzője, nagyon nívós és erős mezőny gyűlt tehát össze a szegedi világkupára.

– Hogyan tovább, mi a következő állomás?
– Két hét múlva következik Lengyelországban a poznańi világkupa, hétfőtől már erre edzek. Nagy csatára számítok Varga Ádámmal, hiszen nekünk kettőnknek a világkupák a válogatók ezer méter egyesen az idei évben. Szeged után most nála van az előny, ezért szeretnék egyenlíteni. Gőzerővel készülök, mert ahogy Szegeden, úgy Poznańban is nagyon erős lesz a nemzetközi mezőny, mindenkit ott lesz, aki számít.

Korábban a témában: