Kopasz Bálint a vb-sikerekről: visszatért az erőm!

Szigeti Sándor Fotó: MTI/Kovács Tamás
2023.08.28. 18:33

Egy kisebb sérülés és egy makacs fertőzés is hátráltatta az év első felében Kopasz Bálint felkészülését, aki a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon két éremmel tette le a névjegyét.

„Csak pozitív élményem van a duisburgi vb-ről! 500 méteren itt lettem először egyéni világbajnok, majd az i-re a pontot a Nádas Bencével megszerzett, olimpiai kvótát érő ezüstérmünk tette fel. Parádés verseny volt, nagyon boldog vagyok!” – kezdte értékelését a Graboplast Győri VSE Európa-bajnok, olimpiai bajnok-, és immár négyszeres világbajnok kajakosa, akit éppen úton Párizs felé értünk utol, hiszen a világbajnokságról rögtön a franciaországi világkupára utazott.

„Az év első felében egy kisebb sérülés, majd egy makacs fertőzés nehezítette a felkészülésemet. Aztán két-három héttel ezelőtt már éreztem, hogy visszatér belém az erő, és visszatér az állóképességem. A vérképem is sokat javult, eltűntek belőle a korábbi fertőzést mutató értékek, tényleg jó formában voltam, mire kiérkeztünk Németországba.” – tette hozzá Bálint.

Fotó: kajakkenusport.hu

„Egyesben az éremszerzést tűztem ki célul, de azt nem gondoltam volna, hogy a kettesek között is dobogóra állhatunk! Bencével ugyanis mindössze három hetünk maradt a felkészülésre, mégis helytálltunk egy olyan vérprofi mezőnyben, ahol a világ legjobbjai gyakorlatilag egyszerre estek be a célba, alig volt köztük különbség. Férfi virtus volt! – fogalmazott a kiváló kajakos.

„Nyáron négy napot pihentem, ennyi volt eddig a szabadságom. A vb után most a párizsi világkupára tartok, ahol a fő számomban, ezer méteren újra nemzetközi mezőnyben állok rajthoz. Most kezdem igazán jól érezni magam, remélem, hogy jó versenyzés vár rám Franciaországban is. Párizs után pedig pihenés következik. Lassan véget ér az idei szezon, amire azt kell, hogy mondjam, hogy bár az eleje sem volt rossz, a vége kifejezetten biztatóan alakul az olimpia előtti évben” – zárta a beszélgetést Kopasz Bálint.

Korábban a témában: