Bajnokok Ligája

Komoly vereségbe szaladt bele a Ljubljana Győrben

Fotó: Győri Audi ETO KC
Győr+
2022.01.19. 20:14

Az első öt perc után fokozatosan növelte előnyét az ETO, amely a találkozó végére negyven góllal szórta meg a szlovén bajnokot. Sztankovics Kyra révén újabb ETO-akadémista vette ki a részét a sikerből.

Magabiztosan szerezte meg újabb BL-győzelmét a Győri Audi ETO KC női kézilabda-csapata szerdán este az Audi Arénában. A mieink a Metz elleni bravúros győzelem után a Krim Ljubljanát fogadták, és az első öt percet követően kétséget nem hagytak a találkozó kimenetelét illetően.

Bár a szlovénok becsülettel harcoltak, de így sem tudták megakadályozni, hogy a Győr 40 gólig jusson.

Győri Audi ETO KC–Krim Mercator Ljubljana 40-27 (22–14)

Ambros Martín: „A mérkőzés elején a védekezésben azért akadtak problémáink. Az ellenfélnek nagyon rutinos játékosai vannak, akik évek óta magas színvonalon kézilabdáznak. Amikor kicsit kiengedtünk volna, kezdtek ránk jönni, amit nem engedhettünk meg magunknak. Nem számítottunk könnyű győzelemre, végig koncentráltan kellett játszanunk, hogy ez a végeredmény alakuljon ki” – nyilatkozta a Győr vezetőedzője a Sport TV kamerájának közvetlenül a találkozót követően.

Stine Oftedal: „Nem volt egyszerű végig koncentráltan játszani. De mindenki annyira akar bizonyítani, hogy nagyon nagy erőket tudunk mozgosítani a pályán, ennek is köszönhető mostani sikerünk.”

Veronica Kristiansen (Fotó: Győri Audi ETO KC)

Nze Menko: „Hosszabb kihagyás után nem egyszerű visszatérni, de egy ilyen csapatban mindenki motivált, és támogatja a másikat, így még ez is sokkal könnyebb. A fiatal játékosokra is számíthatunk, nagyszerű dolog, hogy ők is kiveszik a részüket a sikerekből.”

A Győr utolsó, negyvenedik találatát a mindössze 17 esztendős ETO KC akadémista, Sztankovics Kyra szerezte.

Sztankovics Kyra: „Rettenetesen izgultam, hogy lehetőséget kapok a Bajnokok Ligájában, de azért megpróbáltam élni vele. Sikerült gólokat szerezném, aminek nagyon-nagyon örülök.”

Az ETO vasárnap a dán Odense HB csapatát fogadja.

Korábban ma a témában: