Női kézilabda

Audi ETO KC: fiatalok szenzációs BL-bemutatkozása

Fotó: Győri Audi ETO KC
Szigeti Sándor
2022.01.19. 14:13

A Győri Audi ETO KC két fiatal tehetsége, a mindössze 17 esztendős Farkas Júlia és a 19 éves Gerencsér Fanni is BL-meccsen mutatkozhatott be a felnőtt csapat keretében. Az ifjú hölgyek debütálása kiválóan sikerült a Metz elleni győztes rangadón az Arénában. Megkérdeztük a lányokat, ők hogyan élték meg a nagy napot.

Mikor tudtátok meg, hogy bekerültök a csapatba?

Júlia: „Egész héten együtt készültünk, de a meccs előtti nap tudtam meg, hogy a felnőtt keret tagja lehetek. Boldog voltam, hogy Ambros Martín nekem is bizalmat szavazott.”

Fanni: „Péntek délután hirdette ki a keretet Ambros Martín vezetőedző. Nagyon boldog voltam, mikor kiderült, hogy én is kerettag leszek. Nagy megtiszteltetés volt pályára lépni az ETO-ban, ráadásul egy BL-rangadón.”

Mennyire izgultatok?

Júlia: „Úgy keltem reggel, hogy ez egy nem mindennapi, izgulós nap lesz. Az izgalom a bemutatásnál is tartott, hiszen mégiscsak egy BL-mérkőzésről beszélünk.”

Fanni: „Nem mondanék igazat akkor, ha azt mondanám, hogy nyugodtan tudtam aludni az éjjel. Sőt, szinte alig aludtam. Már nagyon korán fenn voltam és rettentően izgultam a mai meccs előtt.”

Milyen érzés volt az utolsó négy percben a világ egyik legjobb klubcsapatát irányítani?

Júlia: „Leírhatatlan érzés volt, amikor a pályára léptem és a közönség hatalmas tapssal fogadott. Biztos még vagy százszor visszafogom nézni ezt a mérkőzést. Nagyon örültem, hogy bizalmat kaptam és én is irányíthattam a találkozón.”

Hogyan emlékszel vissza a Metz elleni első BL-gólodra?

Fanni: „Nagyon izgultam amikor a pályán voltam, de végig arra koncentráltam, hogy ha lehetőség nyílik előttem, akkor azt jól ki tudjam használni. Szerencsére ez sikerült, és gólt szereztem a találkozón. Biztos vagyok benne, hogy sokszor megnézem még, és egy örök emlék lesz az első gólom a Győri Audi ETO KC színeiben egy Bajnokok Ligája mérkőzésen.”

Farkas Júlia belemelegít a meccs előtt (Fotó: Győri Audi ETO KC)

Mit mondtak a csapattársak és Ambros Martín a találkozót követően?

Júlia: „Természetesen a csapattársaim már a pályára lépés előtt is biztattak és a pályán is. A meccs után is sok dicséretet kaptam. Edzéseken is sok tanácsot kaptam mindenkitől. Így mondhatom, hogy minden támogatást megkaptam.”

Fanni: „Már az edzések alkalmával sok segítséget és támogatást kaptam a játékosoktól és a szakmai stábtól is. A mérkőzés után is megdicsértek és mondták, hogy ügyesen játszottam.”

A bemutatkozás megtörtént a felnőtt csapatnál. Hogyan tovább?

Júlia: „Örülök, hogy nemzetközi mérkőzésen is bemutatkozhattam a felnőtt csapatban. A továbbiakban is azon fogok dolgozni, hogy minél többet fejlődjek, és ha szükség van rám, akkor a csapat rendelkezésére álljak.

Fanni: „Azt gondolom, hogy nekünk fiataloknak elsősorban a saját korosztályunkban való helytállás a célunk. Először ott kell helytállnunk, viszont ha itt lehetőséget kapunk akkor azzal élni kell.”

A fenti nyitóképen: Gerencsér Fanni élete első BL-találata után (Fotó: Győri Audi ETO KC)

És nincs megállás! A Győri Audi ETO KC következő BL-mérkőzését ma este 18.45-től a Krim Ljubljana ellen játssza hazai pályán, az Audi Arénában. A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet értelmében a mérkőzés csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható. A találkozót a Sport1 csatornája élőben közvetíti.