Kislányoknak szervez focigálát a Rába ETO SE!

Győr+ Fotó: Rába ETO SE
2023.11.29. 11:07

A Rába ETO SE feltett szándéka a női labdarúgás felvirágoztatása, ezért első alkalommal szerveznek kislányoknak focigálát Győrben.

Szeretettel várják az ovis kislányokat december 16-án (szombaton) 9:00-tól 12:00-ig a Móra Ferenc sporttagozatos iskola tornatermében tartandó I. Rába-Móra Kislány Foci Gálára.

„Az esemény célja, hogy népszerűsítsük a női labdarúgást, valamint a futballozni vágyó kishölgyeknek megadjuk a lehetőséget, akár hosszabb távon, egyesületi szinten is. Nem szeretnénk, hogyha az óvoda befejezte, egyben a labdarúgó pályafutás végét is jelentené számukra.” – hangsúlyozta Szabó Tibor.

A Rába ETO Győr SE labdarúgó szakosztályának edzője kiemelte: „Több évtizede foglalkozom az utánpótlás képzéssel. Néhány éve pedig tapasztaltam azt a problémát, melyre a megoldást keresem. Azt vettem észre, hogy piciként, a lányok is ugyanúgy szeretnek focizni, mint a fiúk. Éppen ezért, most küldetésemnek tekintem, hogy miután a ETO FC Győr labdarúgócsapatnál kollégáimmal sikeresen felépítettük a női szakág utánpótlását, úgy, ahol csak tudom, tovább folytatom az építkezést.

Nézzük csak meg, mostanra milyen színvonalas találkozókat játszanak a hölgyek a felnőtt első osztályban. Az ott szereplő játékosok remek példaképek lehetnek a legkisebbek számára, pontosan ezért, meglepetés vendégekkel is készülünk a december közepére szervezett I. Rába-Móra Kislány Foci Gálán. Hiszem, hogy a Rába ETO Győr SE-nél hosszú távon képesek leszünk arra, hogy remek közösségeket és sikeres lányfocistákat neveljünk fel.” – zárta gondolatait mindenki Tibi bá’-ja.

A szülőktől azt kérik, hogy részvételi szándékukat december 6-ig az iroda@rabaeto.hu e-mail címen jelezzék. Az e-mailben tüntessék fel a kisgyermek/ek nevét és óvodáját.

Forrás: Rába ETO SE

Kapcsolódó témák: #Győr | #női labdarúgás | #rába eto se |