Győri ETO HC

Kiemelt régiós alközpont lesz az ETO Hockey Club

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.06.17. 12:21

Július 1-től kiemelt régiós alközpontként működik majd a magyar akadémiai rendszerben a Győri ETO Hockey Club.

A klub által benyújtott akadémiai pályázat alapján a következő hónaptól kiemelt régiós alközpontként támogatja az egyesület sportszakmai működését az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága.

A tavaly december végén megjelent kormányrendelet értelmében legfeljebb 8 jégkorong akadémia jöhet létre a jövőben.

A Magyar Jégkorongszövetség honlapján olvasható friss információk szerint 4 egyesület kapta meg az állami sportakadémia címet :Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a Budapest Jégkorong Akadémia (MAC és KMH közösen pályázott), a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia, valamint UTE Jégkorong Akadémia. A sportakadémiai rendszer módszertani központja a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lesz.

Mindezek mellett kiemelt régiós alközpontként került be az akadémiai rendszerbe a Győri ETO Hockey Club Sportegyesület és a DEAC Jégkorong Akadémia. Utóbbi a keleti régió alközpontja lett, a míg a győri egyesület nyugaton tölti be ezt a funkciót.

„Szakmai munkánk és klubunk talán eddigi legnagyobb szakmai elismerése, hogy a sportirányítás az állami sportakadémia rendszer részeként működő, regionális kiemelt központként számít a jövőben a klubunkra. Tudomásunk szerint 12 jelentkező adott be sportakadémiai pályázatot és jól látszik, hogy több, nagy múltú sportegyesület nem került be az akadémiai rendszerbe. A Győri ETO HC vezetése ezúton is szeretné megköszönni a segítségét mindenkinek, aki az elmúlt években, évtizedekben segítette klubunkat, sportágépítő munkánkat. A jövőben is azon dolgozunk, hogy ez a fejlődési pálya töretlen legyen – nyilatkozta a Győri ETO HC klubmenedzsere.

Nagy Ákos hozzátette: „Az ETO az egyedüli olyan egyesület, amelynek jelenleg nincs felnőtt profi csapata a támogatottak között. Az utánpótlás még komolyabb szakmai alapokon nyugvó, fenntartható fejlesztése mellett ezért szeretnénk, ha mihamarabb állandó Erste Ligás csapat játszana a győri Nemak Jégcsarnokban és törekszünk arra, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon adhassunk otthont Győrben 2022. januárjában az U18-as női divízió 1/a világbajnokságnak, valamint minél több jeges sporteseményt hozzunk Győrbe a jövőben is.”

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri ETO Hockey Club | #jégkorong |