Két öngóllal győzött itthon az ETO

Győr+ Illusztráció: eto.hu
2023.11.12. 19:11

A labdarúgó NB II 15. fordulójában a játéknap előtt listavezető ETO FC Győr a 7. helyezett Kazincbarcikát látta vendégül, s a hazai szurkolók egyértelműen győzelmet vártak kedvenceinktől.

Mindkét csapat két alkalommal szenvedett eddig vereséget a bajnokságban, a különbséget a győzelmek száma jelenti: az ETO tízszer tudott nyerni két döntetlen mellett (hazai pályán pedig veretlen a bajnokságban), a Kazincbarcika pedig eddig csupán négyszer győzött. 

Az első 15 percben a hazaiak többször is közel jártak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést: Anton és Huszár lövése pontatlan volt, aztán Bumba egy percen belül kétszer is lőtt, de Tóth Balázs kapuja érintetlen maradt. Aztán rendeződött a Kazincbarcika védelme, és a győriek meddő mezőnyfölényben játszottak. Az utolsó 15 percben két gyenge barcikai lövést lehetett még feljegyezni.

A győriek az összes eddigi meccsükön szereztek gólt, és ez a sorozat a Kazincbarcika ellen sem szakadt meg.

A második félidő 7. percében Diarra lövése Heil Viktorról pattant a gólvonal mögé.

A 66. percben ugyancsak egy öngóllal tudta növelni előnyét az ETO: Csontos beadását Diarra csúsztatta meg úgy, hogy a labda Kotuláról jutott a bal alsó sarokba.

Az utolsó 20 percre emberhátrányba került a győri együttes, ám ez barcikai helyzetekben nem mutatkozott meg, sőt az ETO volna többször is az előnyét. Molnár Attila játékvezető a hazaiak vezetőedzőjét is kiállította második sárgával. 

Második félidei játékával megérdemelten nyerte meg a mérkőzést az ETO.  – írja a nemzetisport.hu

ETO FC GYŐR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 2–0 (0–0)
ETO FC GYŐR
: Ruisz – Vera, Szépe, Boldor, Vianna (Csontos, a szünetben) – Anton, Vingler (Tóth R., 60.), Bumba, Skvarka (Lacza A., 84.), Diarra (Kovács M., 72.) – Huszár (Riquelme, 60.). Vezetőedző: Antonio Munoz
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC: Tóth Balázs – Ternován (Kurdics L., 64.), Heil, Szekszárdi M. (Ádám F., 77.), Papp M., Kotula – Csatári, Kártik (Székely K., 64.), Pekár – Jurek (Csilus T., 64.), Pinte (Csilus Á., 87.). Vezetőedző: Csábi József

Gólszerző: Heil (52., öngól), Kotula (66., öngól) 
Kiállítva: Boldor (70.), A. Munoz (81.) 

TV-s szerkesztő: Pécskai István

Korábbi cikkünk Diarra-val:
Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |