Diarra: Kezdőjátékosként szeretném feljutáshoz segíteni az ETO-t

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2023.11.03. 20:01

Igyekszik beverekedni magát az ETO kezdőcsapatába Mamady Diarra, aki eddig túlnyomórészt csereként beállva segítette a zöld-fehér együttest a 2023–24-es szezonban. A szélsőként bevethető mali támadó 12 találkozón 436 percet játszott az NB II-ben, s ez idő alatt sikerült 3 találatot, valamint 4 gólpasszt jegyeznie.

Hogy érzed magad ETO-nál?

Nagyon jól. Mindenki rendkívül segítőkész és kedves a klubnál, a csapattársaim, a szakmai stáb tagjai és a klubnál dolgozók sokat segítenek a beilleszkedésben. Az öltözőben kiváló a hangulat, mindenkit a közös cél vezérel, hogy a következő szezonban már az NB I-ben szerepeljen az ETO. Nem számítanak az egyéni érdekek, csak az a fontos, hogy a csapat megnyerje a soron következő mérkőzését.

Milyen tapasztalatokat szereztél eddig az ETO játékosaként?

Úgy látom, hogy az NB II mezőnye rendkívül erős, sok kiváló csapat szerepel a ligában. Hiba lenne bármelyik együttest is lebecsülni. Vezetjük a bajnokságot, aminek nagyon örülünk. A klub egyértelmű célja, hogy a következő idényt már az élvonalban kezdje meg. Mindennap nagyon keményen küzdünk ezért a célért. Az edzéseken a maximumot kell nyújtanod, hogy sikeres legyél.

Eddig jobbára csereként számított rád Antonio Munoz vezetőedző.

Szeretnék természetesen több időt a pályán tölteni. Azért küzdök az edzéseken, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba. Igyekszem jó játékkal, gólokkal és gólpasszokkal meghálálni a mester bizalmát. Eddig háromszor voltam eredményes, bízom benne, hogy még több találattal tudom segíteni a csapatot. Kezdőjátékosként szeretném feljutáshoz segíteni az ETO-t.

Melyek a legfőbb erényeid a pályán?

A gyorsaságomat emelném ki elsősorban. Szeretem egy az egyben rávinni a védőre a labdát, cselezni és aztán helyzetet kialakítani.

Egyre több nézőt látni az ETO Park lelátóján. Sokat számít a szurkolók támogatása?

Rengeteget jelent számunkra, hogy mellettünk állnak, amit nagyon köszönünk nekik. Hétről hétre látjuk, hogy egyre többen jönnek ki a mérkőzéseinkre. Hogy mindez továbbra is így maradjon, jól és eredményesen kell futballoznunk. Igyekszünk látványos játékkal, gólokkal és győzelmekkel rászolgálni a drukkereink bizalmára.

Hogy tetszik Győr?

Gyönyörű, a belvárosa teljesen ámulatba ejtett. Nagyon ízlenek a magyar ételek, van egy kedvenc éttermem is, ahova gyakran bejárok. Győr abszolút élhető város, szeretek itt lenni.

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás | #NB II |