Két gólos győzelem a Veszprém ellen

Győr+ Fotó: MekliZ Fotó
2024.02.10. 10:40

A 2023/2024-es bajnoki szezon 17. fordulója és az év első hazai mérkőzése rögtön egy rangadót hozott. A Győri ETO-UNI FKC a tabella 2. helyén álló Veszprém Handball Academy U21-es csapatával mérkőzött meg. A szurkolók nagy létszámban látogattak ki a találkozóra, és nem is bánhatták, hiszen színvonalas mérkőzés végén a zöld-fehérek örülhettek.

A találkozót védekezéssel indította a Győri ETO-UNI FKC, Szabó-Kurucz-Ásványi-Gerdán-Lang-Paár kezdett, Pásztor pedig a kaput védte, és gyorsan be is mutatkozott a veszprémi támadóknak, hiszen az első két lövést megfogta. A találkozó első gólja végül az 5. percben született meg, Paár volt eredményes szélről, majd Szabó labdaszerzése és üres kapus gólja már 2:0-ás állást eredményezett. A vendég csapat időkérése után az első veszprémi gólt is bejegyezték, és bár az ETO is a kapuba talált, néhány hazai technikai hiba a félidő közepére 4:4-es állást eredményezett (15. perc). A félidő második fele szintén nem gólokban volt gazdag, mindkét csapat kemény, összeszedett védekezést mutatott, és a kapusok is jól teljesítettek, a félidő végére azonban a Veszprém előnyt tudott szerezni, így 8:10-es eredménynél cseréltek térfelet a csapatok.

A második félidő szintén győri góllal indult, Takács Bence volt eredményes, majd Lang és Kurucz is a kapuba talált, így gyorsan 12:10-es előnyt tudott szerezni a Győr. A Veszprém itt még egyenlíteni tudott, de az ETO ismét egy 3 gólos szériát produkált, így ismét egy lépéssel a Veszprém előtt tudott maradni (42. perc 15:12). A veszprémi fiatalok azonban nem hagyták magukat, fokozatosan zárkóztak fel. Ebben segítette őket az, hogy a Győr az utolsó negyed órában négyszer játszott emberhátrányban. A 7 métereseket azonban Mátésnak sikerült gólra váltani, és a védekezés emberhátrányban is jól működött, így a vendégnek egyszer sem sikerült kiegyenlíteniük. A mérkőzés hajrája nem volt izgalmaktól mentes, de az ETO szurkolóktól dübörgő Magvassy végül 22:20-as győzelmet ünnepelhetett.

Bencze József vezetőedző nyilatkozata:

„Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot teremtettek a csarnokban, egy ilyen mérkőzésen mindig nagyon jó játszani, és természetesen győztesként elhagyni a pályát. Gratulálok a Veszprémnek, minden évben szoros mérkőzéseket játszunk velük, ma is így történt, küzdelmes mérkőzés volt. Az első félidőben nem azt játszottuk, amit szerettünk volna, a második félidőre azonban összeállt a játék, és olyan előnyt tudtunk szerezni, amellyel végig tudtuk vinni a mérkőzést. Nagyon örülünk a győzelemnek, egy kiváló veszprémi csapatot sikerült legyőznünk. Megyünk tovább, jövő héten Ajkára utazunk a következő fordulóban.”

Győri ETO-UNI FKC – Veszprém Handball Academy U21

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 1, Varga (K), Lang 3, Ásványi 2, Pásztor (K), Kathi, Kurucz 2, Mátés 5, Nagy 1, Paár 4, Takács 4, Radvánszki, Bali, Szabados, Szabó 2

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Forrás: gyorietouni.hu

Kapcsolódó témák: #Győri ETO-UNI FKC | #híradó | #kézilabda |