Két aranyérmet szereztek a Széchenyi István Egyetem dzsúdósai

Győr+
2023.07.26. 15:15

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói nagyszerű sikereket értek el az Európai Egyetemi Játékok cselgáncsversenyén. A felsőoktatási intézmények Európa-bajnokságán Sipőcz Richárd a +100, míg Vida András a +60 kilogrammos súlycsoportban diadalmaskodott, így a győri küldöttség két aranyéremmel zárta a viadalt.

Az Európai Egyetemi Játékok cselgáncsbajnokságát Zágrábban rendezték július 21–23. között, amelyen a Széchenyi István Egyetem hallgatói kitűnő eredményeket értek el. Az intézmény sportegyesületének (SZESE) olimpiára készülő versenyzője, frissen végzett rekreáció szakos hallgatója, Sipőcz Richárd megvédte egy évvel ezelőtti címét, és – mind a négy mérkőzését megnyerve – ismét diadalmaskodott +100 kilogrammos súlycsoportban.

Az ugyancsak rekreáció szakos győri hallgató, Vida András szintén aranyérmet szerzett. A Győri Atlétikai Club (GYAC) sportolója először járt ezen a rangos nemzetközi versenyen, és öt mérkőzést nyerve győzött.

Hallgatóink nagyszerűen teljesítettek annak ellenére, hogy megérkezésünk nem volt zökkenőmentes. Sajnos belefutottunk a híradásokban is nagy figyelmet kapó, hatalmas horvátországi viharba” – kezdte beszámolóját Gyimes Nikoletta, a SZESE szakosztályvezetője. A viharos érkezést szerencsére viharos siker követte.

Az olimpiára készülő, világranglistán huszadik Sipőcz Richárd számára az első és az utolsó meccs volt a legnehezebb, a döntőben a nemzetközi szinten is komoly eredményekkel rendelkező grúz Shalva Gureshidzével kellett megmérkőznie. Vida András is kiválóan dolgozott, végig fegyelmezett és fókuszált maradt, aminek szintén aranyérem lett az eredménye” – monda el Gyimes Nikoletta.

A szakember kiemelte, a Széchenyi-egyetemen ugyancsak rekreáció szakon tanuló Száva Zoltán a 90 kilogrammosok között elért Európa-bajnoki kilencedik helyezése is szép eredmény, amelyhez két győzelemre volt szüksége a hallgató-sportolónak.

A szakosztályvezető a SZESE versenyzőjével, Sipőcz Richárddal kapcsolatban kifejtette, egy évvel a párizsi olimpia előtt sűrű a versenynaptár, hiszen következik a kínai rendezésű Universiade, majd a világ legjobb judosait vendégül látó budapesti Hungarian Masters olimpiai kvalifikációs verseny.

Dr. Gyömörei Tamás, a Széchenyi István Egyetem Sport és Rekreációs Központjának vezetője, a SZESE elnöke külön megköszönte, hogy Sipőcz Richárd indulását a Magyar Judo Szövetség Szakmai Bizottsága is támogatta. „A sportoló versenynaptárát, illetve olimpiai kvalifikációs kötelezettségeit ismerve mindez egyedi egyeztetéseket követően sikerülhetett, beleértve a másfél hét múlva kezdődő Egyetemi Világbajnokságot is, ahol Ricsi ugyancsak éremesélyes” – zárta a sportvezető.

Szöveg és forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #judo | #Széchenyi István Egyetem |