Kerkez Milos bomba formában focizik az AZ Alkmaarban

Fotó: AZAlkmaar Facebook
Pécskai István
2022.08.12. 15:03

Kiválóan teljesít új klubjában Kerkez Milos, az ETO FC korábbi labdarúgója. A balhátvédként bevethető játékos januárban távozott az olasz AC Milántól, és szerződött a holland élvonalban szereplő AZ Alkmaarba.

A 18 esztendős focista remek formában kezdte a 2022–23-as idényt. Klubja mind az öt tétmérkőzésén a kezdőcsapatban kapott helyet. Ezeken a találkozókon kiosztott két gólpasszt, s a 25 párharcából 15-öt megnyert, ami 60 százalékos arány. Egy másik statisztikai mutatóban is kiemelten teljesít: átlagosan 2.41 helyzetet alakít ki meccsenként, derül ki a Bocsák Bence által közzétett Twitter-bejegyzésben.

Könnyen előfordulhat egyébként, hogy Kerkez Milos hamarosan a magyar válogatottban is bemutatkozik. Marco Rossi szövetségi kapitány a nemzeti csapat összetartására már meghívta a fiatal balhátvédet, így a közeg ismerős lehet számára. A mieink legközelebb szeptember 23-án, a Németország elleni Nemzetek Ligája-csoportmeccsen lépnek pályára idegenben, azon a találkozón debütálhat Kerkez a nemzeti együttesben.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |