Alberttől Szoboszlaiig

Képeken az ikonikus futball pillanatok

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2021.06.14. 14:55

Szoboszlai gólöröme, Albert Flórián aranylabda átvétele, Törőcsik fejes gólja. Ezek mellett több ikonikus pillanat is megelevenedik a Megyeháza téren felállított standokon.

„A magyar labdarúgás története” című kiállítást hétfőn kora délután nyitották meg, melynek anyaga az Aranycsapattól az idei foci EB-ig bezárólag fontos momentumokat mutat meg a nézőknek.

„Mindenkinek érdemes végignézni ezeket a képeket, hiszen elképesztő élményeket ad. A labdarúgás egy olyan sportág, ami mindenkit összeköt. Megtiszteltetés, hogy Győrt is egy kiállítási helyszínnek szánta az MTVA, köszönjük nekik ezt a lehetőséget. Remélem, hogy sok győri fogja megtekinteni ezeket a fotókat” – mondta Szeles Szabolcs alpolgármester a megnyitón.

A tárlat a Nemzeti fotótár jóvoltából került Győrbe és a főváros mellett 5 nagyvárosba.

„Sokan gondolják azt, hogy egy archívum az egy poros Salgó polc és ezért nem tudjuk megmutatni a nagyközönségnek” –mondta Répászky Lipót, az MTVA Archívum vezetője. Hozzátette, próbálták úgy összeállítani a kiállítás tematikáját, hogy mindenki megtalálja a számára érdekes korszakot. A képeket egészen az Európa Bajnokság végéig lehet megtekinteni.

Galéria: Ács Tamás

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr | #kiállítás | #labdarúgás |