Kammerer Zoltán gyűjtést indított a földrengések károsultjainak

Szigeti Sándor kajakkenusport.hu
2023.02.16. 11:59

A háromszoros olimpiai bajnok ikon gyűjtést szervez a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés károsultjainak megsegítésére! Nincs túl sok idő, „Kamera" február 19-ig várja az adományokat, amelyet a törökországi nagykövetnek fog átnyújtani.

A Graboplast Győri VSE levezető évet tartó 44 éves klasszisa a héten indította útjára a kezdeményezést.

„A minap futás közben azon gondolkoztam, milyen szerencsések vagyunk itt a Kárpát-medencében, hogy békében élhetünk, miközben a szomszédunkban háború dúl, kicsit arrébb pedig szintén rengeteg ember veszítette el a családját és az otthonát. Nagyon sokat edzőtáboroztam Törökországban, szép emlékek kötnek oda, a török-magyar barátság pedig legendás, így hát arra gondoltam, elindítok egy gyűjtést. Jómagam 100.000 forintot ajánlottam fel” – mondta el a Győr+ Médiának a magyar kajak-kenus legenda, aki jövő héten a török nagykövetnek szeretné átadni a felajánlásokból beérkezett összeget.

A gyűjtésről közösségi oldalán ezt írta Kammerer:

„Tízezrek maradtak fedél nélkül a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés után. Mindenük odaveszett, sokuknak a családja is. Ezek az emberek ma tiszta ruha, gyógyszer, tisztálkodószerek és fedél nélkül próbálják átvészelni az elkövetkezendő időszakot. Közös kötelességünk, hogy segítsünk a bajba jutottaknak.”

„Arra kérlek titeket, a sportoló társadalmat, hogy segítsünk közösen ezeken a szerencsétlenül járt embereken. Erőtökhöz mérten az alábbi számlaszámra tudtok készpénz adományt eljuttatni. Mivel az idő sürget, a segítségre most van a legnagyobb szükség, arra kérek mindenkit, hogy legkésőbb vasárnapig, 2023.február 19- én éjfélig juttassátok el az adományotokat, amelyet a jövő héten szeretnénk átadni a törökországi nagykövetnek. Minden egyes forint számít, hogy ne követeljen több emberéletet a természeti katasztrófa.”

A számlaszám és a további technikai információk elérhetők Kammerer Zoltán hivatalos Facebook-oldalán.

Korábban Zoltán búcsúztatásáról itt írtunk:

Kapcsolódó témák: #jótékonyság | #kajak-kenu | #Kammerer Zoltán |