Kalmár Zsolt: Irány az Eb!

Pécskai István Fotó: mlsz.hu
2023.03.28. 15:19

Álomszerűen kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott. A mieink a Puskás Arénában 3-0-ra ütötték ki Bulgária együttesét. Nekünk, győrieknek külön öröm, hogy a sikerből három volt ETO-játékos is kivette a részét: Lang Ádám, illetve Kerkez Milos kezdőként, Kalmár Zsolt csereként lépett pályára, az egykori gyirmóti Varga Barnabás pedig most debütált a nemzeti csapatban.

A találkozót követően az ETO-nevelés Kalmár adott interjút a Győr+ Médiának.

,,Nagyszerűen futballoztunk, és a helyzeteink alapján akár több góllal is nyerhettünk volna. Örülök, hogy az észtek elleni felkészülési meccs után most sem kaptunk gólt. Sikerült jól lezárnunk a területeket az ellenfelünk elől, a támadásaink pedig veszélyesek voltak, és ennek köszönhetően több alkalommal eredményesek tudtunk lenni” – értékelte az Eb-selejtezős diadalt Kalmár Zsolt.

A válogatott fantasztikus hangulatban, 60 ezer néző előtt győzte le hazai pályán a bolgárokat. A magyar drukkerek lélegzetelállító élőképpel készültek a meccsre: a kezdés előtt egy hatalmas 12-es szám rajzolódott ki a B-középben, utalva rá, hogy a tábor a nemzeti csapat 12. játékosa.

,,Mindig óriási erőt ad nekünk a szurkolók támogatása. Mondtam is egyébként a többieknek, hogy ilyen nagyszerű közönség előtt csak a győzelem elfogadható. A drukkereink a hideg idő ellenére is kijöttek, és buzdítottak bennünket, ami elképesztően jóleső érzés. Hihetetlen élőképet varázsoltak a lelátóra” – fogalmazott Kalmár.

Az eddigi mérkőzések azt mutatják, hogy a mieink elsősorban Szerbiával és Montenegróval csatázhatnak majd a továbbjutó helyekért. Az előzetes és a mostani erőviszonyok alapján is ők lehetnek az első számú ellenfeleink.

,,Egyértelműen az a célunk, hogy a csoport első két helyének valamelyikét megcsípjük, és egyenes ágon kijussunk az Európa-bajnokságra. Minden mérkőzésen a győzelem reményében lépünk pályára. A bolgárok ellen mutatott játékot kell folytatnunk” – mondta Kalmár, aki 2016-ban edzői döntés, 2021-ben pedig sérülés miatt maradt le az Eb-ről. Talán nem túlzás állítani: ő az a magyar futballista, aki a legjobban megérdemli, hogy végre szerepelhessen a kontinenstornán.

Kapcsolódó témák: #EB-selejtező | #labdarúgás | #magyar válogatott |