Kajak-kenu: sikeres győri rendezés és világbajnokság

Venesz Klaudia Fotó: Facebook/Kajak-kenu Győr
2024.07.06. 08:39

Míg Győrben javában zajlott a maratoni válogatóverseny, a Graboplast SE versenyzője, Rácz Koppány a szlovákiai Liptószentmiklóson szelte a habokat. Az U23-ban utolsó szlalomversenyét behúzó tehetség egy évvel súlyos sérülése után kiváló formában várta a megmérettetést.

Szlovákiában szállt hajóba a Győri Vízisport Egyesület versenyzője, Rácz Koppány. A korosztályt lassan „kinövő” versenyző a szerdán a kenu szlalom előfutamán remek helyen zárt, így magabiztosan vágott bele a középdöntőbe. Az utolsó U23-as világbajnokságát végül a 29. helyen zárta Rácz.

Közben Győben is zajlott az élet: a Felnőtt, U23 és Ifjúsági Maratoni Válogatónak adott otthont városunk. A kulcsfontosságú viadalon remekeltek a győri kajak-kenusok, többeknek sikerült eredményeikkel jogosultságot szerezni a világbajnoki szereplésre.

Az első eredményekről itt számoltunk be:

A szerda délutáni futamok is tartogattak győri sikereket. Az ifik mezőnyében Ivancsó Tamás a K1 22 kilométerén a második, a C1 11 kilométerén Hoffer Eszter az első, Varga Flóra a második helyet szerezte meg.

Élmezőny a 22 kilométeres futamon (Ivancsó pirosban) / fotó: FB/Kajak-kenu Győr

Boros Adrián és Erdélyi Tamás hatalmas hajrával nyerte a K2 harminc kilométerét, így az OB után a második válogatóját is megnyerte a duó. Varga Olivér és Aradi Bátor a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ők már korábban kivívták magunkak az Eb indulási jogát.

Az ifisek sikerének is örülhettek a Győri Vízisport Egyesületnél: Hudi-Kadler Panni és Zatykó Panka 18 kilométeres szereplésükkel Eb-re és Vb-re is kvalifikáltak a második hellyel.
Gaál Julianna és Hatos Borbála, valamint Mayer Hunor és Pálinkás Ármin párosa a hatodik helyen végzett, az Ivancsó Tamás – Nádasdy Bence duó technikai problémákkal tarkított futamon evezett a tizedik helyre.

Nyitókép: Rácz Koppány az U23-as világbajnokság előfutamában (fotó: Facebook/Kajak-kenu Győr)

Kapcsolódó témák: #Győri VÍzisport SE | #kajak-kenu | #sport |