Erste Liga

Jégkorong: kiütéses sikert arattak a Titánok

Fotó: Győri ETO HC
Győr+
2020.12.02. 06:08

Két szoros harmad után a harmadikban beindult a győri gólgyártás a Dunaújváros ellen.

A Titánok hazai pályán, a győri Nemak Jégcsarnokban három és fél perc után megszerezték a vezetést, ám a Dunaújvárosi Acélbikák előbb egyenlítettek, majd a második harmadban a vezetést is átvették (1-2).

A harmadik harmadra aztán csődöt mondott a vendégek emberhátrányos védekezése, a győriek pedig éltek a lehetőséggel: három perc alatt háromszor is betaláltak.

Győzelmével a Titánok megelőzték a dunaújvárosiakat a tabellán és immár megszerezték első rendes játékidőben aratott győzelmüket.

Titánok – Dunaújvárosi Acélbikák 7-2 (1-0, 2-2, 4-0)

A két vezetőedző nyilatkozata a keddi mérkőzés után:

Kasper Vuorinen (Titánok): Nem könnyű a dunaújvárosiak ellen játszani, akik legalább annyira nyerni akartak, mint mi. Az első harmadban ők játszottak jobban, a mi helyzeteink pedig nem mentek be. Sok okot adtak ekkor arra, hogy frusztráltak legyünk, aztán a szünetben megbeszéltük, hogy a saját játékunkat akarjuk játszani, koncentrálunk és akkor a helyzeteink is meglesznek. A harmadik harmadban végül az előnyünk is remekül működött, és meglett a kemény munka gyümölcse, türelmesek voltunk, okosan játszottunk, megérdemeltük a győzelmet.

David Leger (DAB): Túl sok kiállítást szedtünk össze, a Titánok pedig éltek is a lehetőségeikkel, Az első és a második harmadban rengeteg helyzetünk volt, összességében kiábrándító és csalódást keltő ez a vereség. A támadójátékunknak mindenképpen javulnia kell, emellett fegyelmezettebbnek kell lennünk. Oda kell figyelnünk arra, hogy ne kapjunk ennyi gólt, persze ez nem egyik pillanatról a másikra javul majd, de ezen mindenképp elkezdünk dolgozni.

Kapcsolódó témák: #Győr | #jégkorong | #Titánok |