Játék nélkül juthat ki az Eb-re a magyar válogatott?

Győr+ Illusztráció: MTI/Illyés Tibor
2023.11.12. 11:14

Mint arról korábban a Győr+ Média is beszámolt továbbra is kérdéses, hol rendezik a csütörtökön esedékes Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt. Az m4sport.hu azt írja, a bolgár szövetség legújabb megnyilvánulása szerint már az is kérdéses, egyáltalán lejátsszák-e a meccset.

Lassan hetek óta megy a hercehurca a magyar labdarúgó-válogatott (sorsdöntő) Eb-selejtezője kapcsán, a bolgár szövetség ugyanis ide-oda pakolgatja a mérkőzés helyszínét. Az eredetileg Plovdivba kiírt meccset előbb Szófiába, majd a drukkerek várható botránya miatt újra Plovdivba helyezték visszaAztán kiderült, hogy a Hirszto Botev Stadion átépítés miatt alkalmatlan a meccs megrendezésére. A Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) a sportal.bg oldalnak nyilatkozott, amelyben leszögezi, mindenképp Plovdivban kell meccset rendezni, különben az is előfordulhat, hogy a magyar csapat játék nélkül megkapja a három pontot.

„Nem lehet elvinni a meccset Plovdivból! Ha nem tudjuk megrendezni a meccset, akkor Bulgária elveszíti a mérkőzést, és további problémákkal kell szembenéznie. Az első vélhetően a csapat kizárása a jelenlegi sorozatból” – írja a szövetség.

Mindez azt jelentené, hogy a magyar válogatott 3–0-s végeredménnyel automatikusan megkapná a meccset, ezzel értelemszerűen az Eb-kijutás is meglenne.

A bolgár szövetség hétfőre ígért döntést a meccsel kapcsolatban. – írja az m4sport.hu

Korábban írtuk: