Nemak Jégcsarnok

Januárban U-18-as női jégkorong világbajnokság lesz Győrben

Fotó: Szűcs Attila MJSZ
mti
2021.06.05. 19:07

Eredetileg idén januárban lett volna a torna a győri Nemak Jégcsarnokban, amit a covid-járvány miatt végül törölni kellett. Jön viszont a pótlás!

Ülésezett a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF), amelynek egyik friss döntése Győrt érinti.

Jövő januárban Győrben rendezik a női U18-as divízió I/A világbajnokságot. A tornán a magyar együttes ellenfele Szlovákia, Japán, Franciaország, Olaszország és Norvégia lesz.

A női divízió I/A tornát eredetileg idén januárban rendezték volna meg a győri Nemak Jégcsarnokban, azonban a koronavírus járvány miatt a nemzetközi szövetség végül törölte az eseményt.

A mostani bejelentés azt jelenti, hogy egy év csúszással ugyan, de Győr mégiscsak a házigazdája lesz a rangos nemzetközi sportesemények.

Az IIHF további döntései értelmében jövőre május 2. és 8. között rendezik meg Ljubljanában a férfi jégkorongozók koronavírus-járvány miatt kétszer elhalasztott divízió I/A világbajnokságát.

A pandémia miatt tavaly és idén is törlésre került megmérettetésen a házigazda szlovénok mellett a francia, az osztrák, a dél-koreai és a román együttes vár a magyarokra.

Az már korábban eldőlt, hogy a tavasszal az utolsó pillanatban elhalasztott női A csoportos vb Calgaryban lesz augusztus 20. és 31. között. Az viszont újdonság, hogy a korábbi tervekkel ellentétben elképzelhető: 2022-ben is összecsapnak az elit csapatai. Korábban úgy volt, hogy a téli olimpia miatt ilyen esemény nem lesz, ám az IIHF most tervezi a jövő évi vb-t, erről szeptemberben tartanak szavazást.

Az A csoportos férfi vb-t Helsinkiben és Tamperében rendezik meg 2022 májusában –  írja az Magyar Jégkorong Szövetség weboldala.

Kapcsolódó témák: #Győr | #jégkorong | #Nemak jégcsarnok | #világbajnokság |