Úszó-világkupa

Jakabosé a legtöbb érem

Fotó: FINA
Nagy Roland
2019.11.11. 13:30

Idén hét versenyt rendeztek a Nemzetközi Úszó Szövetség világkupa-sorozatában, amelynek utolsó állomása Katarban volt a hétvégén. A győri úszók a legeredményesebb úszók közé tartoztak az egész mezőnyben. Jakabos Zsuzsanna gyűjtötte a legtöbb érmet.

Az 1988-ban létrehozott Úszó-világkupa-sorozatban minden évben augusztus és november között küzdenek meg egymással a világ legjobb úszói. Minden találkozó három napig tart, a délelőtti előfutamokat követően, délután ugyanazon versenyszámok döntői követik. A három hónap alatt, három etapra bontva, általában hét-kilenc helyszínen állnak rajtkőre a versenyzők, és összesen 2,5 millió dolláros nyereményt osztanak ki közöttük. Idén hét versenyt rendeztek, köztük egyet Budapesten, az utolsót pedig a hétvégén Dohában.

Az idei sorozat minden idők legjobb győri eredményeivel ért véget.

A sztárokkal teletűzdelt mezőnyben a hét versenyen a Győri Úszó SE kiválóságai összesen 49 érmet szereztek. Jakabos Zsuzsanna 28 érmet nyert, ezzel nemcsak a Győri Úszó SE, hanem az egész sorozat legeredményesebbje is volt. A férfiak között az amerikai Michael Andrew volt képes hasonló teljesítményre. Szabó Szebasztián 17, Lobanovszkij Maxim 3, Szentes Bence pedig 1 éremmel gazdagodott a Világkupán

„Kiválóan szolgálta az esemény a Tokiói felkészülést, a jövő évi olimpiára három győri úszó Jakabos Zsu, Szabó Szebasztián, és Lobanovszkij Maxim már teljesítette az “A” szintet. Győri úszóinak következő komoly megmérettetése a glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokság lesz december 4-8. között. Az évzáró kontinensbajnokságon várhatóan Jakabos Zsuzsanna, Szabó Szebasztián, Lobanovszkij Maxim, Szentes Bence, Takács Krisztián és Gyárfás Bence képviselik a GYÚSE csapatát” – mondta Petrov Iván a Győri Úszó SE vezetőedzője.

A decemberi sűrű program része lesz még Kaposváron a Rövidpályás Országos Bajnokság december 11-e és 14-e között, majd azt követően Európa egyik legnagyobb versenye, az olimpiai kvalifikációs minősítésű XIII.Győr Open december végén.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Helyi sport | #úszás |