Jakabos Világkupa-győztes Dohában

Fotó: Győri Úszó SE Facebook
Győr+
2021.10.21. 18:38

Dohában folytatódik a FINA 2021. évi világkupa sorozata, ahol a Győri Úszó SE két versenyzője, Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián is elrajtolt.

Az első napon, csütörtökön mindjárt hatalmas sikernek tapsolhattunk: Jakabos Zsu szezoncsúccsal győzött a 200 méteres női pillangóúszás döntőjében, a svájciak klasszisa, Maria Ugolkova előtt!” – számolt be a sikerekről nem sokkal az események után a Győri ÚSZÓ SE hivatalos Facebook oldala.

A győriek klasszisa okos, taktikus versenyzést mutatott be, az első 50 méter után még csak a harmadik helyen állt, 100 illetve 150 méternél ezüstérmes pozícióban volt, az utolsó hosszon pedig tanítani való hajrával szerezte meg az aranyérmet, időeredménye a hetedik legjobb idei úszás a világon.

Ugyanitt Szabó Szebasztián 100 méteres pillangóúszásban az olimpiai bajnok Tom Shields mögött ezüstérmet nyert, szintén szezoncsúccsal, többek között a szintén olimpiai bajnok amerikai Blake Pieronit utasította maga mögé.

A győriek Európa bajnoka, Szabó Szebasztián 50 méteres férfi gyorsúszásban is rajthoz állt, ahol a negyedik helyen végzett.

Szabó Szebasztián (Fotó: Győri Úszó SE Facebook)

A klasszikus sprintszámra különösen erős mezőny gyűlt össze, az olimpiai bajnok ausztrál Chalmers mellett két világbajnok, az orosz Morozov és a holland Puts is harcba szállt, végül az orosz versenyző került ki győztesen.A verseny pénteken és szombaton folytatódik, további GYÚSE érdekeltségekkel.

Forrás: Győri Úszó SE Facebook

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri Úszó SE | #úszás | #világkupa |