Jakabos Zsuzsanna húsz év után is a csúcson idehaza

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2023.11.02. 15:39

Jakabos Zsuzsanna szenzációs. Az egyik legismertebb és legnépszerűbb győri sportoló 20 (!) évvel pályafutása első rövid pályás ob-aranyérme után ismét a dobogó tetejére állhatott az országos bajnokságon.

A debreceni viadalon a 4×100 méteres mix gyorsváltót a Győri Úszó SE nyerte. A diadalhoz sokat tett hozzá Jakabos Zsuzsanna, aki befejező emberként vezette győzelemre a váltót.

Az úszó 20 évvel ezelőtt, még pécsi színekben nyert 100 gyorson, ez volt az első alkalom, hogy a dobogó legfelső fokára állhatott az országos bajnokságon. Jakabos a hölgyek között az első úszónk, akinek az aranykorszaka immár két évtizedet ölel át. Hasonló bravúrra a férfiaknál is csak egy valaki, Cseh László volt képes.

Jakabos Zsuzsanna kiemelkedő teljesítménye kapcsán edzője és férje, Petrov Iván osztott meg néhány gondolatot a Győr+ Médiának.

,,Az egyesületben mindenki nagyon boldog Zsu teljesítménye miatt. Továbbra is támogatjuk őt. A kulcs a sikereihez a belső motiváció. Zsu pályafutása kapcsán is láthatjuk, hogy a sport az önfejlesztés eszköze. Az ember többé válik általa. Fontos, hogy a sportolónak a fegyelmezettséget és az alázatot nem mások, hanem saját maga felé kell mutatnia– árulta el Petrov Iván, a Győri Úszó SE vezetőedzője.

Kapcsolódó témák: #országos bajnokság | #úszás |