Isten éltessen, Ovifoci Klub!

Ficsór Dávid Fotó: MekliZ Fotó
2024.05.25. 16:57

Idén ünnepli alapításának negyedszázados évfordulóját a Győri Ovifoci Klub. A 25 éves jubileumra nagyszabású gálát szerveztek szombaton délelőtt az ETO Stadion centerpályáján, ahol 33 óvoda hétszáznál is több focista palántája vonult fel és játszott izgalmas meccseket egész délelőtt.

„1999-ben 23 helyi óvoda részvételével alakult meg az egyesület, heti rendszerességgel 360 apróság látogatta a foglalkozásokat, jelenleg pedig 33 intézmény 714 gyerkőce pallérozódik az edzéseken. Az elmúlt 25 évben csaknem 18 ezer győri óvodást korosztályú gyermekkel kedveltettük meg a testedzést, a sportolást, sokak pedig szép sportolói pályát futottak be, vagy jelenleg is a legjobbak között versenyezhetnek. Azt gondolom erre a negyedévszázados munkára rendkívül büszkék lehetünk– mondta Pálfalvi Gábor, a Győri Ovifoci Klub társadalmi elnöke.

A szombati program a zenés bevonulással kezdődött, majd néhány köszöntő hangzott el. Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere méltatta a kezdeményezést és elmondta, reméli vasárnap az ETO-s focisták is felteszik a pontot az i-re és 10 év után újra feljutnak az élvonalba. Ehhez elég egy pontot szerezniük az Ajka vendégeként.

A labdarúgó palántákat Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya videó üzenetben köszöntötte és azt kívánta nekik, leljék örömüket ebben a csodás sportágban. Több egykori legenda is elfogadta szervezők meghívását: itt volt Király Gábor 107-szeres válogatott kapus, aki külön gratulált az egyesület születésnapjához és további sikereket kívánt az ovifoci klubnak; de jelen volt Korsós György, Szabó Ottó, Kalmár Zsolt és a legfiatalabb ovifocit „megjárt” tehetség Gruber Zsombor is, aki jelenleg a Ferencváros játékosa, de 5 évesen Szűcs Adrienn keze alatt pallérozódott az egyik győrszentiváni óvodában.

Az örömfoci délelőttön 16 pályán 48 csapat mérte össze tudását, mutatta be az évközben tanultakat. A díjkiosztás során minden gyermek egységesen aranyérmet és emléklapot kapott, valamint az Európa bajnokságon szereplő magyar labdarúgó válogatott színes fotójával díszített emlékmezt. Az óvodák pedig eredeti Európa bajnoki futball labdát és emléklapot.

A gálát követő állófogadáson a Győri Ovifoci Klub alapításában és a kisgyermek program megismertetésében és népszerűsítésében oroszlánrészt vállalt testnevelőket, edzőket, intézményvezetőket jutalmazták. Tizennyolcan kaptak elismerést, közülük hárman posztumusz díjat. 

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #gyerekek | #Győr | #jubileum | #ovifoci | #sport |