Ismét remekelt a Rába Sárkányhajó Club

Győr+ Fotó: Dankó Réka
2023.06.13. 14:33

Június második hétvégéjén rendezte meg a Magyar Sárkányhajó Szövetség a 10 személyes sárkányhajó magyar bajnokságot. Győrből a Rába Sárkányhajó Club minden korosztályban és kategóriában képviseltette magát, és mindegyik legénység érmekkel tért haza.

Fadd-Dombori adott helyszínt a 9. 10 személyes sárkányhajó magyar bajnokságnak. A győri Rába Sárkányhajó Club U18-as, premier férfi és női, illetve senior A csapattal érkezett a megmérettetésre, amely egyben a szeptemberi sárkányhajó klub Európa-bajnokság válogatója is volt.

Az U18-as korosztály 100 százalékos teljesítménnyel, mind 200, mind 2000 méteren első helyen végzett. A legénység tagjai: Abos Gergő, Bártfai Máté, Fürh Ábel, Gál Áron, Jámbor Vilmos, Major Gergő, Osztronkovics Máté, Schwartz Dominik, Szücs Ádám, Várkonyi Noel, Vincze Eszter, Lakos Máté (dob).

A premier női korosztály szintén hibátlanul, minden kategóriában aranyérmes lett. A csapat tagjai: Abos Réka, Bertalan Laura, Bilstein Barbara, Bucsi Blanka, Dankó Réka, Fazekas Kitti, Káli Rebeka László, Gabriella, Móricz Flóra, Nagy Vivien, Szőke Fanni, Schiewert Nelli Johanna, Soós Sára, Tóth Laura.

A premier férfi csapat 200-on első, míg 2000 méteren második helyen végzett. A legénység tagjai: Abos Réka (dob), Bertalan Laura (kormányos), Fekete János, Fodor Bálint, Gyebnár Gyula, Kovács Patrik, Kozma Tamás, Neubauer Péter, Sóti Richárd, Süli Barnabás, Szitás Attila, Turóczi Szabolcs, Vingler Márk.

A senior A csapat az open kategóriában 2000 méteres távon érkezett be a harmadik helyen, így téve teljessé minden korosztály sikerét. Csete Zoltán, Csollány Zsolt, Dr. Bakó Péter, Dr. Juhász Attila, Élő Zsolt, Élő Katalin (dob), Katona István, Mester Zoltán, Otoltics Attila, Tóth András(2), Modok Andrea, Tóth Lívia (kormány), Róth Ernő, Tóth András (1).

A klub erejét mutatja, hogy mindegyik korosztály legénysége kvalifikálta magát a Ravennában rendezendő sárkányhajó klub Európa-bajnokságra.

Az egyesület életében szervezeti változások is történetek. A versenyt megelőző héten a 25 éves múltra visszatekintő klub tagsága új vezetést választott. Az új elnök Turóczi Szabolcs lett. Az elnökségi tagok személye is részben megújult. Sziklenka László és Horváth Alex tovább folytatja elnökségi munkáját, illetve új tagokkal is bővült a testület Schiewert Nelli Johanna és Ficzeréné Karikás Szilvia személyében.

Az új elnök, Turóczi Szabolcs a magyar bajnokság után megköszönte a leköszönt elnökség munkáját, és hangsúlyozta, egyszerre szeretné megőrizni az egyesület patináját úgy, hogy a kor kihívásainak is meg tudjon felelni a klub. Programjában kiemelte, nem szűkíteni vagy egy irányba szeretné terelni az egyesület működését, hanem éppen ellenkezőleg: tágítani szeretné a lehetőségeket. Mindehhez meg kell teremteni a klub gazdasági stabilitását, ki kell alakítani a szakosztályok közötti átjárhatóságot, és újra ki kell építeni a győri sárkányhajó egyesületek között a kommunikációs csatornákat.

Szöveg és Forrás: Rába Sárkányhajó Club

Kapcsolódó témák: #Győr | #Rába Sárkányhajó Club | #sport |