Irány Anglia: Ihász Veronika a darts vb nyitónapján kezd!

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2023.11.30. 14:47

Gőzerővel készül a szombaton kezdődő angliai WDF darts világbajnokságra a Győri Darts Club versenyzője Ihász Veronika, aki az elutazás előtt nyilatkozott portálunknak.

Mikor utazol és hogyan képzeljük el a vb-helyszínét?

Pénteken 13.15-kor száll fel a gépem Ferihegyről. Anglia a darts őshazája, a világbajnokság helyszíne, a London melletti Lakeside Country Club pedig a sportág egyik szentélye, ahol másodszor állhatok tábla elé. A klub mellett egy hatalmas zárt tó terül el, amelynek a partján hotelek vannak, csupán pár perc sétára onnan, ahol játszani fogunk. Itt lesz a magyar csapat szállása is, idén öten képviseljük a magyar színeket, ami új rekord.

Milyen formában vagy?

Pánikolok egy picit, de ez nálam megszokott dolog nagyobb versenyek előtt. Legutóbb egy horvátországi masters versenyen szereztem egy arany és egy bronzérmet, a formámra tehát nem lehet panasz. Vettem ki szabadságot a munkahelyemről és sokat edzek. A hét elején tömegre gyúrok: hétfőn a szektorbiztos dobásokat gyakorlom, kedden a kerekítő számokat, szerdán a kiszállókat, aztán csütörtökön jöhet egy kis játék. Péntekenként pedig általában versenyekre mentünk a felkészülés idején.

Mennyiben lesz más ez a vb, mint az előző volt?

Életem első világbajnokságára kvázi tét nélkül mentem ki, és jól is ment a játék, végül a kilencedik helyen zártam. Idén viszont más a helyzet. Elvárásaim lettek magammal szemben, ami nem biztos, hogy jó. Akárhogy is, az első két meccsemet szeretném megnyerni.

Pontosan mikor és ki ellen kezdesz?

Már a december 2-i nyitónapon tábla elé állok: magyar idő szerint szombaton fél három és három óra között kezdek az angol Jo Clements ellen. Róla jó emlékeim vannak, néhány éve egy magyar versenyen legyőztem. Kérdezték a többiek, akik először jönnek, milyen lesz a világbajnokság: elmondtam nekik, hogy előtte stresszes, de amikor az ember felmegy a színpadra, és már csak a játékra koncentrál, akkor csodálatos és életre szóló élmény.