Irány a nemzetközi porond!

Győr+ Fotó: unigyoretohc.hu
2023.08.17. 09:42

A hosszú „nyári szünet” alatt sem állt meg a munka az UNI Győr ETO HC csapatánál, a háttérben javában zajlott a 23/24-es szezon előkészítése.

Mint egyetemi fenntartású csapat, kiemelt figyelmet fordítottak a játékosok felsőoktatási képzésére, egyben egy komplex életpálya-modell kialakítására.

Nem volt kérdés, hogy az EUHL (nemzetközi egyetemi liga) indulás beletartozik ebbe a koncepcióba, így mindent megtett a vezetőség, hogy fennakadások nélkül emeljék egy újabb szintre a győri jégkorongot.

Januárban sikerrel rendezték meg az első UNI GYŐR HOCKEY CUP-ot, melyet megtekintett az EUHA elnöksége is, hogy meggyőződjenek arról: minden feltétel rendelkezésre áll a csatlakozáshoz és nagy örömmel vették a győriek indulási szándékát.

Júniusban a csapat meghívást kapott az éves csapatgyűlésre és díjátadóra, ahol sikerült minden részletet tisztázni, nyár végén pedig hivatalossá vált:

Az UNI GYŐR ETO HC csapata – az Andersen Liga mellett – indul az EUHL-ben is a 2023/24-es szezonban!

8 csapat vesz részt a küzdelmekben (5 szlovákiai, 1 lengyel, 1 székelyföldi, 1 magyar):

November 9-11. között rendezik meg az UNI GYŐR HOCKEY CUP II.-t, ahol a székelyföldi SAPIENTIA indulása már biztos, így mindkét mérkőzést láthatja a győri, hazai közönség!

Az EUHL csapat vezetőedzője Odnoga Mátyás lesz, munkáját másodedzőként segíti majd Láday LórántIgor Toth pedig „mentor coach”-ként vállal szerepet a nemzetközi kapcsolatok építésében.

Kihívásokban és jó mérkőzésekben idén sem lesz hiány, érdemes lesz kilátogatni ebben a szezonban is a Győri Jégsport Központba!

Forrás: unigyoretohc.hu

Kapcsolódó témák: #jégkorong | #Uni Győr ETO HC |