Hirdetés
A szövetség az elmúlt három év bajnoki szereplését vette figyelembe

Indulhatnak az Európa-Kupában!

Győr+
2020.05.05. 12:20

A szövetség döntése értelmében az UNI Győr MÉLY-ÚT, továbbá a Szekszárd, a Zalaegerszeg, a Cegléd és a PEAC-Pécs nevezhet a női Európa-kupába. A szövetség az elmúlt három év bajnoki eredményeit vette figyelembe.

Hirdetés

Az UNI Győr Mély-Út női kosárlabda csapata a klub a honlapján számolt be róla, hogy a nemzetközi kupainduló csapatokról döntött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökségi ülésén.

A közlemény szerint mivel jogilag nem lehetett lezárni a 2019/20-as bajnokságot, az MKOSZ elnöksége az elmúlt három szezon bajnoki szereplése alapján állította fel a sorrendet a klubok között.

Hirdetés

Ennek megfelelően a nőknél a Sopron indulhat az Euroligában, a Diósgyőr az Euroliga selejtezőjében, míg csapatunk, az UNI Győr MÉLY-ÚT, továbbá a Szekszárd, a Zalaegerszeg, a Cegléd és a PEAC-Pécs nevezhet a női Európa-kupába.

Ami a következő bajnoki idényt illeti, a vírushelyzet ismeretében két kezdési dátummal – október 3. és október 31. – kalkulál a szövetség. A női legfelsőbb osztályban a tavalyihoz képest különösebb változás nem lesz.

Az MKOSZ korábbi döntését a válogatott és egyéb szakmai programok május 31-ig történő felfüggesztéséről fenntartja, és a csapatoknak sem javasolja, hogy megkezdjék a szervezett edzéseket.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #kosárlabda |
likeold
a fb oldalunkat