Labdarúgás

Igazi legendás rangadó következik

Fotó: dac1912.com
Győr+
2021.04.02. 16:11

Újabb városi rangadót játszanak Győrben, ahol a megyei I. osztályban csap össze a DAC Nádorváros és az ETO Akadémia.

A DAC – ETO rivalizálás több mint 100 éves múltra tekint vissza: az első összecsapásra 1914. május 1-jén került sor. A korabeli feljegyzések szerint “eleven, gyors mérkőzés volt”, amit nagy meglepetésre 1:0 arányban a DAC megnyert.

Azóta ez a két csapat már sokszor találkozott egymással, de az mindig elmondható volt ezekről a mérkőzésekről, hogy küzdelmes és jó iramú találkozók voltak. Nem is lehetett ez másként, hiszen a név és a múlt és persze a városi rivalizálás mindkét gárdát kötelezte a magas színvonalú játék bemutatására.

Most 2021-ben, majdnem 107 év múltán sem változott a helyzet: A DAC-nak és a zöld-fehér csapat számára is kiemelt jelentőséggel bír a meccs.

Az ETO Akadémia a 2020-2021-es szezonban eddig lejátszott 20 mérkőzéséből egyet sem veszített el és 54 megszerzett pontjával magabiztosan vezeti a bajnoki tabellát.

A DAC Nádorváros 14 győzelemmel, 3 döntetlennel, 3 vereséggel és 45 ponttal stabilan a harmadik helyen áll, ami megye egyes újoncként ugyancsak igazán szép teljesítmény.

A mérkőzés 2021. április 2-án (pénteken) 17 órakor lesz a DAC Sporttelepen, zárt kapuk mögött. A meccset Papp Ádám fogja vezetni, segítői Nagy Barnabás és Tóth Csaba János lesznek. Bár a helyszínen nem lesz megtekinthető a derbi, a szurkolók mégis élőben nézhetik majd a mérkőzést a ETO YouTube-csatornáján.

Mint ahogy az az előzetes nyilatkozatokból is kiderül, mindkét csapat vezetőedzője nagy iramú, jó mérkőzést vár:

Jäkl Antal (DAC): “Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani a listavezetővel. Ez egy jó erőfelmérő lesz fiatal csapatom számára. Külön sajnálom, hogy nem a nagyközönség előtt tudjuk játszani ezt a mérkőzést, hiszen biztos vagyok benne hogy ez a találkozó egy nézőkkel teli stadionban jó reklám lenne a labdarúgás számára. Kiélezett csatára számítok. Külön motivációra egyik csapatnak sem lesz szüksége a derbihez.”

Király József (ETO Akadémia): “Városi rangadó előtt állunk. Nehéz mérkőzésre és motivált ellenfélre számítunk. A mi játékosainknak is bele kell állniuk a mérkőzésbe. Továbbra is megvan a célunk, a megkezdett úton haladunk tovább ennek elérése érdekében.”

A 14. forduló további párosításai a következők:

Soproni FAC – Gyirmót FC Győr II 3-1 (még novemberben lejátszásra került)
Pannonhalma Horn SE – Üstökös FC Bácsa
Gönyű SE – FSC Hegykő
DAC Nádorváros 1912 SE – ETO Akadémia
Loland Nyúl SC – Kapuváris SE
Carbodent Vitnyéd SE – Csornai SE
Győrszentiván SE – Lébény SE
Abda SC-VVFK-Bau – Jánossomorjai SE

Forrás és fotó: dac1912.com

Kapcsolódó témák: #DAC Nádorváros | #ETO | #labdarúgás |