Labdarúgás

Az ETO nyerte a városi derbit

Fotó: eto.hu
Győr+
2021.04.02. 19:37

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a DAC Nádorváros és az ETO Akadémia csapott ma össze a megyei első osztályú labdarúgú bajnokságban. Sima eredmény született, a végén a zöld-fehérek örülhettek.

A megyei I. osztályú bajnokságban, a 14. fordulóból elmaradt mérkőzéseket pótolták.

DAC Nádorváros 1912 – ETO Akadémia 0-5 (0-2)

Győr, DAC Sporttelep zárt kapuk mögött. V.: Papp Á.

DAC: Vida – Nyíregyházky, Stanisic, Fajkusz (Virág 86’), Varga J., Gere (Bárdosi 58’), Bagó, Rózsavölgyi, Detrik (Markó 72’), Szabó Á. (Kő 72’), Farkas B. (Orosz 86’) Edző: Jäkl Antal.

ETO Akadémia: Gyurákovics – Szabados (Forró 73’), Temesvári, Vári, Vincze Á., Szabó T., Múcska (Szuhodovszki 68’), Vitális (Kerkez 80’), Vankó (Horváth O. 68’), Farkas B., Szimcso (Márton 80’). Edző: Király József.

Gsz.: Szabó T. (16’), Farkas B. (21’), Vankó (53’), Vitális (78’), Márton (83’).

Az ETO Akadémia az első perctől kezdve uralták a mérkőzést a tabella harmadik helyén álló DAC Nádorvárossal szemben.

A találkozó elején mindjárt két kapufával jelentkezett be az ETO, ekkor még megúszta a gólt a DAC. Nem úgy a 16. percben, amikor Vankó játszotta tisztára magát, majd élesen leadott lövésébe Szabó Tamás ért bele a gólvonalon, ezzel előnybe juttatva a zöld-fehéreket: 0-1.

Alig telt el öt perc, amikor Farkashoz pattant a labda, aki tizenöt méterről kapura tudott fordulni, és szépen kilőtte a hosszút 0-2.

A második félidőt is hasonló lendülettel kezdték akadémisták, az 53. percben az egész találkozón agilisan futballozó Vankó értékesített higgadtan egy büntetőt 0-3.

A 78. percben egy labdaszerzés következtében Farkas indította Horváth Olivért, akinek lövését még hárítani tudta Vida, de a kipattanóra érkező Vitális a léc alá bombázott 0-4.

A 82. percben újabb tizenegyeshez jutott az ETO Akadémia, amit ezúttal Márton Adrián váltott gólra, miután erőből, a kapu közepébe lőtt 0-5.

Az ETO megérdemelten győzött, és gyűjtötte be a három pontot, így továbbra is magabiztosan áll a tabella élén.

Kapcsolódó témák: #DAC Nádorváros | #ETO Akadémia | #labdarúgás |