Idei első versenyére készül Czéllai-Vörös Zsófia

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2023.04.28. 12:35

Vasárnap rendezik az évadnyitó maratoni kajak-kenu Vígh Sándor Emlékversenyt Kaposváron, ahol a felnőtt és utánpótlás versenyzők is tesztelhetik formájukat. A győri kajakosok is készülnek.

„A legutóbb Amszterdamban elromlott a hajómban lévő pumpa és az egyik beszálláskor beleborultam a vízbe, amire versenykörülmények között nem is tudom, mikor volt utoljára példa. A szezonnyitó kaposvári verseny leginkább arra jó, hogy megnézzük, ki-hol tart a felkészülésben, mert május végén Győrben már a magyar bajnoki cím és az Európa-bajnoki kvóta lesz a tét a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon”- mondta el a Győr+ Médiának Czéllai-Vörös Zsófia.

Az idei tavaszi időjárás eddig nem volt kegyes a kajakosokhoz és kenusokhoz. A remélt, tartósan kellemes tavaszi idő nem érkezett meg, a sokszor hűvös és csípős széllel tarkított napokon pedig nehezebben siklik a hajó a vízen és döcögősebb az edzésmunka is.

Zsófia férje, Boros Adrián ugyancsak a Graboplast Győri VSE színeiben száll hajóba a hétvégén Kaposváron 20 kilométeren:

„Hosszú lesz a szezon és majd május végétől augusztusig sűrűsödik be a kvalifikációs versenynaptár, így a csúcsformáját mindenki erre az időszakra szeretné időzíteni. Ettől függetlenül az 1-3 hely valamelyikére természetesen jó lenne odaérni, és jó lesz újra versenyezni.” – nyilatkozta Boros Adrián.

A hússzoros világbajnok Csay Renáta a hétvégén Kaposváron nem indul el, ugyanis a szezon első versenyén csak egyes futamokat rendeznek, Reni pedig már tavaly is csak a kettesek között állt rajthoz éppen Czéllai-Vörös Zsófiával az oldalán.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #sport |