Idegenben győzné le Észak-Írországot a magyar labdarúgó-válogatott

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Pécskai István
2022.03.29. 13:00

A magyar labdarúgó-válogatott Belfastban, Észak-Írország ellen játszik felkészülési mérkőzést ma este. A 20.45-kor kezdődő (M4 Sport) találkozón az a cél, hogy a nemzeti csapat feledtesse a csütörtökön, Szerbia ellen elszenvedett 1-0-s hazai vereséget.

Az északír és a magyar együttes eddig hat alkalommal találkozott egymással, a két csapat történelme a mieinknek kezdvez. Négy vereség mellett egy döntetlen és egy vereség a válogatott mérlege. Legutóbb 2015-ben, Európa-bajnoki selejtezőn találkoztak a felek, Belfastban 1-1-gyel zárult a találkozó.

Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, nehéz mérkőzésre számít az északírek ellen.

,,Koncentrálnunk kell majd az elejétől a végéig. Az északírek ugyan technikailag nincsenek azon a szinten, mint a szerbek vagy a Nemzetek Ligája-ellenfeleink, fizikálisan viszont igen. Ráadásul nemcsak az erő, hanem a kellő gyorsaság is megvan a játékosokban. Érdekes teszt lesz számunkra, mert a hazaiak remekül védekeznek, és igazi harcosok a pályán. Az Európa-bajnok olasz válogatottal is gól nélküli döntetlent játszottak, úgyhogy őszintén remélem, nekünk nem okoznak majd annyi problémát, mint novemberben honfitársaimnak” – fogalmazott az olasz szakember.

A kapuban a sérülést szenvedett Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénes áll majd. Rossi a Fradi játékosán kívül Styles Callumnak és Ádám Martinnak is szeretne majd lehetőséget adni Észak-Írország ellen. Érdekesség, hogy Nagy Ádám a már említett 2015-ös, északírek elleni találkozón debütált a válogatottban.

,,Sokat változott azóta ez a stadion, mintha egy teljesen más létesítmény lenne. Akkor még konténerekben öltöztünk, most viszont már gyönyörű öltözőnk van. Nagyon örülök, hogy azóta már 58 mérkőzést lejátszottam a válogatottban, holnap pedig egész biztosan kemény meccsünk lesz. Direkt futballt játszó, rakkolós csapat lesz az ellenfelünk. Más típusú mérkőzés lesz, mint a szerbek elleni, ezúttal kontrollálni szeretnénk a meccset, valamint jó és szórakoztató futballt akarunk bemutatni. A lepattanó labdák begyűjtése kulcsfontosságú lesz a találkozón” – fogalmazott az olasz Pisát erősítő középpályás.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |