Gyűrű

Hosszútávon is eredményes kosárlabda a cél

Fotó: Vig Norbert
Szigeti Sándor
2021.02.01. 17:39

Felpörögtek az események a Uni Győr Mély-Út női kosárlabda-csapatának háza táján! A hazai rendezésű Európa-kupa csoportkör után Iványi Dalma és három játékosa már a válogatottal készül a Szlovákia elleni sorsdöntő Eb-selejtezőre. Eközben a csapat az előkelő második helyen áll az NB I-es tabellán. Interjú Iványi Dalmával, az Uni Győr Mély-Út nyáron kinevezett vezetőedzőjével.

Néhány nap már eltelt időközben. Hogyan látja most ezt a bizonyos harmadik helyezést az Európa-kupa győri csoportkörében?

Három jó mérkőzést játszottunk, nagyon nehéz ellenfelekkel szemben, ahol rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. Egy picit pontosabb kosárlabdával, egy picit kevesebb ki nem kényszerített hibával talán még szebb lehetett volna a végelszámolás. Ezzel együtt jó volt látni, hogy amit játszani szeretnénk, az nemzetközi szinten is működőképes lehet. A legfontosabb tanulság pedig, hogy a nemzetközi porondon folyamatosan, a meccs végéig, negyven percen keresztül kell a magas fokú koncentráció. Ezen a szinten gyengébb periódusok már nem férnek bele. Mindenképpen dolgoznunk kell azon, hogy ezeket a hibáinkat kijavítsuk, hiszen a legjobb csapatokkal szeretnénk versenyben lenni.

A csapat eközben szárnyal a bajnokságban, és a Sopron mögött a második helyen áll.

Hiszek benne, hogy ez az eredmény már a szezon elején megkezdett munkánk visszaigazolása. Nekünk most mégis a realitások talaján kell maradnunk, ugyanis az alapvető célkitűzéseink nem változtak. Az első közös győri szezonunkban a cél legfőképpen az építkezés, a csapaton belüli erős magyar mag kialakítása, és a saját játékstílusunk felépítése. Olyan látványos, csapatjátékra épülő, gyors kosárlabdát szeretnénk játszani, amely hosszútávon is eredményes. Az eddigi sikerek jó értelemben vett magabiztosságot és tartást adhatnak a lányoknak, akik az egész eddigi eltelt időszakban rendkívül motiváltan dolgoztak. Ezen az úton szeretnénk továbbhaladni, mindenfajta teher és kényszer nélkül.

Amikor most beszélünk, már a válogatott edzőtáborában segíti Székely Norbert szövetségi kapitány munkáját. Pontosan mi a feladata?

Így van, javában készülünk a Szlovákia elleni, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre. Nemcsak én vagyok itt egyébként, összesen három másodedző dolgozik a kapitány keze alá. Másodedzőként igazi csapatmunkát végzünk, mindent beteszünk a közösbe, így külön feladatmegosztás nincs is közöttünk. Én talán egy picit még játékos-fejjel is tudom segíteni a csapat munkáját. Most néhány napig még Székesfehérváron voltunk, vasárnap érkeztünk meg Szlovákiába, ahol szintén több napos edzésmunka vár ránk. A február 4-i selejtező meccsen mindenképpen győzni szeretnénk, hiszen ez az egyetlen esélyünk, hogy kijussunk a nyári Európa-bajnokságra. Az előző Eb-n ott volt a magyar női kosárlabda-válogatott, ráadásul sikeresen szerepelt, fontos lenne, hogy ne szakadjon meg ez a sorozat.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kosárlabda | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |