Hivatalosan is elkezdődött a sportlövő Európa-bajnokság

Pulai Sarolta Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.02.25. 21:35

A versenyző nemzetek zászlóinak felvonultatásaival kezdődött meg Győrben a 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság.

A megnyitón Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke köszöntötte a versenyzőket.

„Fantasztikus légkör fogadott minket itt Győrben! Ugyanúgy, mint ahogy az elmúlt Európa-bajnokságok alatt, amiket itt rendeztek a városban. Remélem, sok jó emlékkel térnek majd haza a városból a sportolók.  A 2024-es 10 m-es sportlövő EB-n 41 ország közel 600 versenyzője méri össze tudását. Szeretném megköszönni a szervezők munkáját, hiszen nagyon sok energiát fektettek az Európa-bajnokság lebonyolításába.” – mondta az elnök.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntőjében elmondta, reméli a versenyzőknek lesz ideje Győrt is megcsodálni.

„Mindenkinek nagyon sikeres versenyt kívánok az elkövetkezendő napokra. Győrből több európa- és világbajnok sportoló is útjára indult ebben a sportágban, így a városban nagy hagyománya van a sportlövészetnek. Ha idejük engedik és végeztek a versenyekkel sétáljanak egyet a városban, hiszen nagyon szép hely Győr!” – fogalmazott a polgármester.

„A 10 m-es sportlövő Európa-bajnokságnak negyedik alkalommal ad otthont Győr. Fontos, hogy ezen a versenyen a sportolók olimpiai kvótát szerezhetnek a nyári párizsi olimpiai játékokra.” hangsúlyozta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

„Athletes first, hirdeti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Igen, az elkövetkezendő napok rólatok szólnak kedves sportolók! A Magyar Kormány fontosnak tartja a kiemelt hazai sportesemények támogatását, így ezt az Európa-bajnokságot is. A szervezőbizottság és Győr Megyei Jogú Városa kizárólag arra fog koncentrálni, hogy a versenyen minden zökkenőmentes legyen, és nektek, versenyzők csak a versenyre kelljen koncentrálnotok. Erre kérlek is titeket, hiszen sokan kvótáért és pontokért érkeztetek ide!” -mondta el Schmidt Gábor helyettes államtitkár.

Az Európa-bajnokságot Alexander Ratner az Európai Sportlövő Szövetség elnöke nyitotta meg.

Az ünnepélyes ceremóniát színesítette a Győri Nemzeti Színház színészének, Nagy Balázsnak énekes produkciója, valamint a Fricska Táncegyüttes műsora.

Az Európa-bajnokság versenyei a következő héten zajlanak majd az Audi Aréna Győrben és a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Korábban írtuk:
Kapcsolódó témák: #olimpia2024 | #sportlövészet | #verseny |