Olimpiai kvótákért is versenyeznek a győri Sportlövő Európa-bajnokságon

Fodor László Fotó: O. Jakócs Péter
2024.02.23. 13:02

Ismét rangos nemzetközi sporteseménynek ad otthont városunk. Február 25. és március 1. között Győrben rendezik a junior és felnőtt 10 m-es Sportlövő Európa-bajnokságot. Az eseményt beharangozó városházi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy több mint negyven országból érkeznek versenyzők, február 25-27. között a junior korosztály lép lőállásba, míg február 28. és március 1. között a felnőttek mutathatják meg tudásukat.

A sajtótájékoztatón Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára kiemelte, hogy az európai sportlövő sport elitje érkezik Győrbe, hiszen az Európa-bajnoki érmek mellett nyolc olimpiai kvótát is kiosztanak a jövő heti versenyen. Így még a szokásosnál is nagyobb a tét, ugyanakkor a sikeres szereplés értéke is nő. A magyar csapat szereplésével kapcsolatban a főtitkár elmondta, reményeik szerint egy kvótát, emellett 3-4 érmet szereznek versenyzőink.

Laczik Zsolt, a Győri Lövészklub alelnöke elmondta, hogy ebben a szakágban nincs győri tagja a válogatottnak, ugyanakkor a Lövészklub munkáját is minősíti, hogy negyedik alkalommal rendezhet Sportlövő EB-t városunk.

A házigazda Győr nevében Szeles Szabolcs sportért is felelős alpolgármester hangsúlyozta, az újabb rangos esemény bizonyítja, hogy Győr sportváros, a korábbi sikeres rendezésekkel kiérdemeltük a különböző szakszövetségek bizalmát, így bátran bíznak egy ilyen nagy volumenű rendezést Győrre. 

A Magvassy Sportcsarnokban és az Audi Arénában zajló versenyek hétfőn a juniorok küzdelmeivel kezdődnek, a felnőttek február 28-tól lépnek lőállásba. A szervezők reményei szerint szépszámú közönség előtt zajlanak majd a küzdelmek, a felnőtt döntőket az M4 Sport is közvetíti.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #olimpia2024 | #sportlövészet | #verseny |