Hivatalos: Nenad Lukic az ETO-ban folytatja

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.01.06. 15:43

Nenad Lukic, aki Magyarországon korábban a Budapest Honvéd gárdájánál sikeres és gólerős időszakot töltött, a tavaszi szezontól az ETO FC Győrt erősíti.

A 31 esztendős Nenad Lukic az egykori Jugoszlávia területén található Szávaszentdemeteren született. A támadó az FK Partizan akadémiáján nevelkedett, majd a szerb élvonalban 2010-ben mutatkozott be. Egy bolgár kitérővel, ahol a Lokomotív Plovdiv gárdáját erősítette, több csapatban is megfordult hazájában.

Egyik legsikeresebb időszakát Topolyán töltötte, ahol 2019-ben megnyerte a másodosztályt, majd a következő szezonban 16 találatával gólkirály lett Szerbiában. Lukic ezután Magyarországon, a Budapest Honvédnál folytatta pályafutását. Ott ismét gólerős játékával hívta fel magára a figyelmet, ugyanis az NB I-ben első szezonjában 15, a másodikban pedig 13 találatot jegyzett. Kispestről Kínába igazolt, ahol a Csangcsun Jataj labdarúgója lett, ezután érkezett Győrbe, és írt alá másfél éves szerződést, így a tavaszi szezonban pedig már ETO mezben rohamozza az ellenfelek kapuját.

Fotó: eto.hu

A hazája nemzeti csapatában két alkalommal pályára lépő befejező csatár óriási erőssége lehet a győri együttesnek, melynek színeiben nagy bizonyítási vággyal lép pályára.

 – Boldog vagyok, hogy Győrben folytathatom a pályafutásom – kezdte Nenad Lukic. –  Nagyon szimpatikus volt az a jövőkép, amit a vezetőség felvázolt számomra. Nagy klubhoz kerültem, melynek komoly ambíciói vannak. Jelenleg a másodosztályba érkezem, de hiszem, hogy együtt szép eredményeket érhetünk el.

Köteles László sportigazgató biztos benne, hogy a rutinos támadó gólokkal és jó játékkal fogja segíteni a csapatot céljai elérésében.

– Nagyon örülök, hogy sikerült összehozni ezt az igazolást. Lukic személyében egy kiváló csatárt tudtunk megszerezni, aki amellett, hogy a pályán nagyon hatékony, azon kívül is kiváló karakter és csapatember. Nagy segítségünkre lesz céljaink elérésében, sokat várunk tőle az ETO színeiben – mondta Köteles László.

Forrás: eto.hu

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #igazolás | #labdarúgás |