Hihetetlen győri teljesítmények az Úszó Országos Bajnokságon

Szerző és fotó: Petrov Iván
2023.04.21. 07:05

Két arany-, négy ezüst- és két bronzérem a Győri Úszó SE eddigi termése két nap után az Úszó Országos Bajnokságon. A második nap legjobb eredményét Szabó Szebasztián szállította, 21,82 másodperces időeredményével Milák Kristóf előtt nyerte az 50 méteres férfi gyorsúszás fináléját. Ez egyúttal az aktuális világranglista negyedik helyére katapultálta a győri sprintert, aki ismét olimpiai “A” szintidőn belül teljesített.

Nagyszerűen szerepelt Sebestyén Dalma és Jakabos Zsuzsanna, ezüst- és bronzérmet szereztek 200 méteres női pillangóúszásban.

Ezüstérmet nyert továbbá a 4×100 méteres női vegyesváltó: Bíró Dominika, Sebestyén Dalma, Zámbó Virág Angyal, Lakó Dorina, Megyesi Vanda összeállításban.

Bronzérmet nyert a 4×100 méteres férfi vegyesváltó: Vonyik András, Herman Szabó Péter, Giczi Mátyás Zsolt, Szabó Szebasztián, Kennedy Valér Huba, Krstulovic Vladimir.

„Nagyon örülök ennek az időnek, meg is lepődtem rajta, mert az ob előtti utolsó héten nem edzettem, beteg voltam, elhagyott az erőm. Alapvetően tegnap úsztam először komolyabban, több számban is, a száz gyors után rettenetesen rosszul is lettem. Szóval ahhoz képest, hogy egy hét kiesett, ez egy komoly idő, és nagyon jó érzés, hogy ilyen hamar sikerült visszanyernem a sebességem” – nyilatkozta a Győr+ Médiának Szabó Szebasztián.

„Nagyon büszke vagyok fiatal csapatunkra, minden nehézség ellenére a második helyen állunk az éremtáblán, ami rendkívül komoly fegyvertény. Két nap után két olimpiai számban is sikerült országos bajnoki címet nyerni, ez külön öröm. Nem hiszem hogy a csapat kiengedne, a harmadik és negyedik napon is élmény lesz a győrieknek szorítani!” – árulta el portálunknak Petrov Árpád vezetőedző.

Részletes eredmények:

200 m férfi pillangó

“A”

VII.Kochu Anton

VIIII. Kennedy Valér Huba

200 m női pillangó

“A”

II. Sebestyén Dalma

III. Jakabos Zsuzsanna

VI. Zámbó Virág Angyal

100 m férfi hát

“B” 

VII. Vonyik András

100 m női hát

“B”

I. Bíró Dominika

IV. Lakó Dorina

50 m férfi gyors

“A”

I. Szabó Szebasztián

“B”

II. Andor Benedek

IV. Giczi Mátyás

VIII. Pózvai Olivér

50 m női gyors

“A”

VI. Safrankó Sára

“B”

II. Yermishyna Anastasia

4×100 m férfi vegyesváltó

III. Vonyik András – Herman Szabó Péter – – Giczi Mátyás Zsolt – Szabó Szebasztián – Kennedy Valér Huba – Krstulovic Vladimir

4×100 m női vegyesváltó

II. Bíró Dominika – Sebestyén Dalma – Zámbó Virág Angyal – Lakó Dorina – Megyesi Vanda