Háromkor kezdődik a válogatott meccse: érkeznek a szurkolók a Puskás Arénába!

Győr+ / MTI Fotó: MLSZ
2023.11.19. 13:47

A magyar drukkerek ünneplésre készülnek, a montenegróiak a csodában bíznak, hogy maradjon esélyük az Eb-selejtezős csoportból való továbbjutásra.

A biztos Eb-szereplést már a Bulgária elleni meccsen kiharcoló magyar válogatott számára sem tét nélküli a találkozó, hiszen döntetlennel bebiztosítaná a csoportelsőségét, mellyel december 2-án a második kalapból várhatná a hamburgi sorsolást.

Marco Rossi szövetségi kapitány négy helyen változtatott három nappal ezelőtti kezdőcsapatán, amelybe Balogh Botond, Bolla Bendegúz, Nagy Zsolt és Gazdag Dániel is bekerült.

A kapitány Dibusz Dénesnek szavazott bizalmat, előtte pedig Lang Ádám és Szalai Attila mellett ezúttal Balogh Botond szerepel majd a védelemben. A jobb szélen Bolla Bendegúz, a balon pedig az eltiltott Kerkez Milos helyett Nagy Zsolt futballozik, a rivális támadásait pedig szokás szerint Nagy Ádámnak és Styles Callumnak kell megszűrnie. A támadó trióban Ádám Martin lesz az előre tolt ék, őt pedig a csapatkapitány Szoboszlai Dominik, valamint Gazdag Dániel segíti.

Grafika: MLSZ

Miodrag Radulovic, a montenegrói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szombaton udvariasan gratulált a magyar csapatnak, hogy kijutott az Európa-bajnokságra.

Radulovic szerint ugyanakkor nemcsak a minimális kijutási esély miatt fontos számukra a magyarok elleni találkozó, hanem hogy jó szájízzel zárják le a sorozatot, ugyanis Eb-résztvevő csapat legyőzésével bizonyíthatnák maguknak, hogy nekik is helyük lehetne a kontinensviadalon.

A harmadik helyen álló Montenegró csak úgy juthat ki az Eb-re, ha nyer az éllovas magyarok ellen, a csoport másik összecsapásán pedig a második szerbek hazai pályán kikapnak a nyeretlenül sereghajtó bolgároktól.

 A holland Danny Makkelie sípjelére a Puskás Arénában 15 órakor kezdődik.

A találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti, és a nap folyamán a Győr+ Média is többször jelentkezik majd a helyszínről.

Kapcsolódó témák: #EB-selejtező | #labdarúgás | #magyar válogatott |