Harmadszor is vereséget szenvedett az UNI Győr az Euroligában

Pécskai István Fotó: FIBA
2023.10.18. 19:50

A SERCO UNI Győr hazai pályán 83-64-re kikapott a legutóbbi kiírásban a negyedik helyen végző cseh USK Prahától a női kosárlabda Euroliga csoportkörében.

Dubei Debóra visszatért a hazai csapatba – pályára végül nem lépett –, Diamond Miller viszont a vasárnapi bajnoki után ezt a találkozót is kihagyta kisebb sérülése miatt.

A prágaiak kezdték jobban a meccset, s az első negyed végén 21-13-ra vezettek. A második negyedben egy pontot faragott hátrányából a hazai csapat, a szünetre hétpontos előnnyel mehettek az együttesek.

A harmadik negyedben sem sikerült jelentősen közelebb férkőzni a csehekhez, akik három ponttal megnyerték a játékrészt. Az utolsó negyedben is domináltak a vendégek, s végül 19 ponttal diadalmaskodtak.

A győri csapatban Anigwe volt a legeredményesebb játékos, 27 pontot dobott. A többiek jócskán elmaradtak tőle ebben a statisztikai mutatóban: Goree 8, Bach pedig 7 pontot dobott.

Három forduló után három vereséggel a tabella hetedik helyén áll az UNI Győr, a két győzelemmel és egy vereséggel rendelkező prágaiak átmenetileg átvették a vezetést a B csoportban.

Cziczás László: – Megérdemelten nyertek a prágaiak, nekik is volt hiányzójuk, de nekünk talán még jobban hiányoztak a kulcsembereink. Amíg bírtuk erővel, mentünk az ellenfél után, kár, hogy a végére ekkora lett a különbség. A túloldalon sokkal rutinosabb játékosok vannak, a stáb is harcedzett. Megyünk tovább, bízunk benne, előbb-utóbb meglesz az első győzelem, de továbbra is leginkább arra használjuk az Euroligát, hogy a bajnokság legfontosabb szakaszára érjünk el arra szintre, hogy megnyerjük azokat a meccseket, amelyeket kell.

Kristine Anigwe: – Két kulcsjátékosunk nélkül kellett játszanunk. Nagyot harcoltunk, de sajnos nem sikerült, elveszítettük a lendületet. Egyre jobb pedig a csapat, dolgozunk tovább.

TV-s szerkesztő: Pécskai István

Kapcsolódó témák: #euroliga | #híradó | #kosárlabda |