WKW ETO FC Győr

Hannich Péter lesz az ETO sportigazgatója

Fotó: O. Jakócs Péter
Nagy Roland
2021.05.05. 14:04

Június elsejétől a klub nyolcvanas évekbeli aranycsapatának legendás játékosa Hannich Péter lesz az ETO FC Győr sportigazgatója. A rövidesen befejeződő idényben a tabella középmezőnyében állandósította helyét a zöld-fehér együttes, távol a feljutást érő pozícióktól. A következő szezonnak ennél sokkal komolyabb célokkal és ütőképesebb játékosállománnyal vágna neki az ETO, a keret kialakítása lesz Hannich Péter egyik legfontosabb feladata.

“Eddig nem volt sportigazgatója a klubnak, erre forrás sem állt rendelkezésre. Most egyeztettünk a tulajdonossal, és 2021 nyarát már Hannich Péterrel kezdjük. A játékosállomány összeállítása, nyilván ennek a sportszakmai része is az ő feladatai közé tartozik. Péter válogatja össze azt a keretet, amely a következő szezonban nekiindul az NBII-es bajnokságnak. Egyértelmű célt csak később, a konkrét játékosállomány ismeretében tudunk meghatározni. Biztos, hogy lesznek változások a keretben, de bízom abban, hogy Hannich Péter segítségével egy ETO-hoz méltó gárdát tudunk összerakni. Várjuk a szponzorokat, a tőlük befolyó támogatást kifejezetten az első csapatra szándékozunk elkölteni. Bizonyítsuk be, mi győriek, hogy összefogással ezt is meg tudjuk oldani!” – mondta az ETO FC ügyvezető igazgatója.

Balról jobbra: Hannich Péter, Soós Imre és Horváth Cs. Attila (Fotó: O. Jakócs Péter)

Soós Imre hozzátette, az előző év végére az ETO elért oda, hogy rendezte adósságait, és tiszta lappal indult. A klub az állami sportakadémiai rendszerbe is bekerült, ez pedig további stabilitást adott a működéshez. Azért most keresték meg Hannich Pétert a sportigazgatói feladattal, mert ezekben a hetekben érnek véget a bajnokságok, el kell kezdeni kialakítani a következő évi keretet.

“Hazatértem! – kezdte a bemutatkozó sajtótájékoztatót Hannich Péter. -Amikor körülnézek itt a klubházban látom a régi idők fotóit, sok emlékezetes pillanatot tudok így felidézni, és ez nagyon jó érzés. Ez is motivál, hogy az ETO újra hasonló magasságokba kerüljön.

„Néhány napja Soós Imre hívott és felajánlotta ezt a posztot, nem gondolkodtam sokat, hogy belevágjak-e. Fontos számomra, hogy a jövőt több pillérre alapozzuk. Csak az a futballista maradhat Győrben, aki a mi filozófiánkkal azonosulni tud. Kiemelt tényező, hogy van egy kiváló akadémiánk, az itt nevelkedő tehetségeknek lehetőséget kell adni. Cél az NBI, nem szeretek veszíteni, még lábteniszben sem. Ezt a gondolkodást akarom majd látni a szakmai stábon, a játékosokon is. Már olyan szemmel nézem a mérkőzéseket, figyelem a futballistákat, hogy kik lehetnek azok, akiket idehozhatunk Győrbe. Nyilván minőségi játékosokról lehet csak szó. A klub nem létezhet a város nélkül, teljesítenünk kell ahhoz, hogy ez anyagi támogatás formájában is megmutatkozzon” – mondta az ETO új sportigazgatója.

A hétvégén több ETO-mérkőzésre is kilátogathatnak a szurkolók, védettségi igazolvánnyal. Szombaton a “kemping” pályán 13 órakor az NB I-es női csapat a Szegedet fogadja, a lányok győzelem esetén bent maradnak az élvonalban. Az ETO Akadémia megyei I. osztályban szereplő gárdája szintén szombaton 17 órakor a Pannonhalmával játszik. Az ETO FC Győr NBII-es felnőtt csapata idei utolsó hazai mérkőzésen a Szegedet fogadja vasárnap 17 órakor. Erre a találkozóra egységesen 1000 Ft-ba kerülnek a belépők, a teljes bevételt pedig jótékony célra ajánlja fel a klub. A nyári szünetben egyéb fejlesztésekbe is belevágnak az ETO-nál, megújul például a klubépület egy része, a műfüves játéktér, és tervezik új pályák építését is.
Kapcsolódó témák: #Győr | #labdarúgás | #WKW ETO FC |