Hirdetés
Magyar Lovassport Szövetség

Hamarosan újra indul a lovassport hazánkban

MTI
2020.05.20. 17:12

Ugyan "zárt kapuk mögött", de hamarosan újra versenyeket rendez a Magyar Lovassport Szövetség.

Hirdetés

 Lázár Vilmos, a szervezet elnöke az M4 Sportnak adott szerdai interjújában elmondta, speciális helyzetben voltak a koronavírus-járvány miatt kialakult időszakban, ugyanis az edzések megengedettek voltak, sőt, a lovaknak lételemük a mozgás és egészségben is kellett tartani őket.

Hozzátette, minden szakág bevonásával kidolgoztak egy feltételrendszert a rendezők irányába, és azóta már “özönlenek is a nevezések”.

Hirdetés

Megjegyezte, díjugratásban már Pünkösd-hétvégén indulnak a versenyek, egyszerre hat helyszínen, 600 nevezőnek tudtak lehetőséget adni. Lázár Vilmos elmondta, a legeredményesebb szakágban, a fogathajtóknál június elején kisebb viadalokkal kezdenek, majd júliusban már országos versenyeket rendeznek.

Jövőre Budapest adott volna otthont öt szakág – díjugratás, díjlovaglás, para-díjlovaglás, fogathajtás és lovastorna – Európa-bajnokságának, azonban az olimpia új, 2021-es időpontjához való közelség miatt a díjugrató, díjlovagló és para-díjlovas szakágakban nincs lehetőség a kontinensviadalok megrendezésére. A szövetség elnöke megjegyezte, a négyesfogathajtó és a lovastorna kontinensviadalt megrendezik a fővárosban, ami nagy öröm.

Az októberi Nemzeti Vágtával kapcsolatban Lázár Vilmos elmondta, csak az elővágtákkal “csúsztak meg” egy kicsit, ugyanakkor várhatóan augusztus 15-ét követően – amennyiben meg lehet majd tartani a nagyobb rendezvényeket – hat-nyolc ilyen versenyt tudnak majd megrendezni.

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat