Felkészülési meccsen győzött az ETO

Győr+
2023.07.22. 15:28

AZ ETO FC Győr a júlis 22-i első felkészülési mérkőzésén a katari élvonalban szereplő Al-Gharafa SC gárdájával találkozott, ahol magabiztos játékkal győzött.

ETO FC Győr – Al-Gharafa SC 2-1 (2-0)
Somorja, X-Bionic.
ETO FC Győr: Pap – Buna, Keresztes, Kovács M., Lacza, Anton, Vingler, Diarra (Hanzli 69’), Bumba, Hamed (Csáki 52’), Morínigo (El Kabir 69’). Vezetőedző: Antonio Munoz. 
Al-Gharafa SC: Ahmad – Chalba, Siro, Haussam, Amro, Sassi, Nasser, El Anazi, Othman, Farid, Yussef Said.
Gsz.: Anton (33’), Bumba (35’) ill. Boli (85’).

A győri zöld-fehérek már az első perctől kezdve magához ragadták a kezdeményezést, a 3. percben szép támadás végén Bumba tolta le a játékszert az érkező Hamednek, aki a kapu fölé bombázott. Két perc múlva ismét Hamed veszélyeztetett, Morínigo hozta helyzetbe, ám ezúttal a kapu mellé lőtt. A 7. percben Bumba lövését védte a kapus. A 33. percben megszerezte a vezetést az ETO: Anton végzett el húsz méterről egy baloldali szabadrúgást, ami a kapuban kötött ki 1-0. Két perc múlva jött az újabb gól, Diarra ugratta ki Laczát, akinek centerezésére Bumba érkezett, és közelről a hálóba lőtt 2-0. A 61. percben El Anazi ugrott ki, éles szögből leadott lövése a kapufán csattant. A 77. percben Lacza távoli lövése kerülte el az ellenfél kapuját. A 85. percben a csereként beállt Boli érkezett középen, és a kapuba lőtt 2-1. Az utolsó pillanatokban Hanzli lövését a gólvonalról tisztázta az utolsó védő.

Az ETO FC Győr magabiztos játékkal, megérdemelten nyerte meg mai első felkészülési mérkőzését.

Antonio Munoz a meccs után a klub hivatalos holnapjának kérdésére elmondta: – Komoly erőfelmérő volt a mérkőzés minden játékos számára. Az első félidőben 5-6 tiszta helyzetünk volt, de sajnos csak két gólt sikerült szereznünk. A második játékrészben teljes sort váltott az ellenfél, így sokkal frissebbek voltak, de a srácok nagyon jól dolgoztak védekezésben, így győzni tudtunk. A mérkőzés elérte célját, a játékosok megkapták a megfelelő terhelést a bajnoki rajt előtt.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II |