Győzelemmel hangolt a kupadöntőre az ETO

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.04.20. 18:57

A Simple Női Liga 19. fordulójában a Haladás Viktória gárdáját fogadta az ETO FC.

Az ETO-ból egy futsal csapatnyi játékos hiányzott sérülés miatt: Vida, Nagy F., Frjatovic és Krizsán nem lépett pályára – sajnos ez a lista a mérkőzés során tovább bővült, Süle és Zágonyi pedig egy-egy félidőt tudott vállalni.

A találkozó elejétől kezdve a győriek domináltak, az első tíz percben White és Vachter is kihagyott egy-egy helyzetet, míg Ladhani a kapufát találta telibe ziccerben. Aztán megmaradt a hazai mezőnyfölény, de a viszonylag sok hiba miatt nehezebben alakítottunk ki helyzeteket. A 26. percben újabb nagy lehetőség volt a győri gólszerzésre, ám White óriási ziccerben mellé lőtt. A 40. percben Sali lövését a gólvonalról mentették a vendég védők. A félidő legvégén egy sokpasszos támadást követően Ladhani elé került a labda, aki a védők között, tíz méterről lőtt a kapuba 1-0.

Fordulás után tovább növelte előnyét Dörnyei Balázs együttese, az 52. percben Savanya lövése kipattant a kapusról, Süle duplázott, ám ezúttal bravúrral hárított Dobó-Nagy. A szögletet követően Vachter csúsztatott a hosszú sarok felé, ahol az érkező White lőtt a léc alá 2-0. Az 56. percben Vachter és Ladhani is nagy helyzetben hibázott. A 73. percben McCarthy húzott el a jobb szélen, beadását Vachter közelről lőtte a kapuba 3-0.

A 80. percben egy sajnálatos esemény miatt tovább nőtt a győri sérültek listája, Petrovics egy felugrást követően rosszul ért a talajra és súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

A 85. percben szinte a semmiből kapott az ETO gólt: Urbán szánta el magát távoli lövésre, és bár Borok beleütött a labdába, az a hálóban kötött ki 3-1. A 88. percben Kovács L. egy 25 méteres szabadrúgásból szerzett bombagólt.

Az eredményt tekintve sikeres főpróbát tartottak a győri hölgyek a csütörtök esti kupadöntő előtt. A csapat innentől kezdve már százszázalékosan a harmadik kupafináléjára koncentrál, ahol lehetőség szerint megpróbál a lehető legerősebb összeállításban pályára lépni.

Dörnyei Balázs:Ma nem brillíroztunk, de értékes három pontot szereztünk. Bízunk benne, hogy Petrovics Petra megúszta súlyos sérülés nélkül, de mindenképp gyors felépülést kívánunk neki!

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Győr | #női labdarúgás | #sport |